VR:ltä uusi aluevaltaus Tikkurilassa – Kahvi & Lippu avautui valikoimissaan kahvilatuotteita, junalippuja ja neuvontapalvelua

VR avasi 15.6. uudenlaisen kahvila- ja matkailukonseptin Tikkurilan asemalle. Uuden Kahvi & Lippu –kahvilan valikoimissa on tarjolla monia ravintolavaunustakin tuttuja tuotteita, ja sieltä voi ostaa myös VR:n kerta- ja sarjalippuja. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu matkailuneuvontaa junamatkustukseen ja lipunostoon liittyen.

"Matkustajilla on monenlaisia yksilöllisiä tarpeita asemien palveluille, ja meille on tärkeää, että asiakas viihtyy matkalla alusta loppuun. Uusi Kahvi & Lippu palvelee monenlaisissa tilanteissa – sieltä voi napata evästä mukaan ohikulkumatkalla, odotella viihtyisästi jatkoyhteyttä tai hoitaa junalippuasiat helposti kuntoon asiakaspalvelijan avulla. Kahvilassa on myös latauspistokkeita, jotta odotteluajan asemalla voi hyödyntää esimerkiksi työntekoon", kuvailee palvelujohtaja Petri Martola.

Kahvi & Lippu ei ole suoranaisesti uusi VR:n palvelupiste, vaan sen valikoimista löytyy suosituimmat junalipputuotteet eli kauko- ja lähiliikenteen kertaliput ja sarjaliput, sekä lippujen muutokset ja peruutukset. Muiden lipputuotteiden, eli autopaikkojen, Interrailin ja kausilippujen osalta kahvilasta saa neuvontapalvelua, mistä ja miten lippuja voi ostaa. VR on viime vuosina uudistanut digitaaliset palvelunsa asiakkaita kuunnellen, ja muun muassa niiden saavutettavuutta kaikille matkustajaryhmille on kehitetty yhdessä erityisryhmien kanssa.   

"Uuden Kahvi & Lippu -konseptin avulla voimme palvella Tikkurilassa nykyistä paremmin iäkkäämpää matkustajakuntaa, jolle digitaalisten kanavien käyttö voi olla vieraampaa. Valtaosa matkustajista kuitenkin hoitaa lippuasiat itsepalvelukanavissa, jolloin Kahvi & Lippu palvelee laajemminkin viihtyisänä kahvilana. Valikoimissa on muun muassa ravintolavaunun rakastetuimpia tuotteita ja erikoiskahveja, ja kahvilalta löytyy myös anniskeluoikeudet", Martola jatkaa

Kahvi ja Lippu palvelee matkustajia keskiviikosta 15.6. alkaen Tikkurilan asemalla kauppakeskus Dixissä päivittäin, maanantaista lauantaihin klo 6-23 sekä sunnuntaisin klo 6-21. Maksutapana Kahvissa & Lipussa käy ainoastaan korttimaksu. 

Perinteisten lipputoimistojen kannattavuus on heikentynyt matkustajien siirtyessä yhä kiihtyvällä tahdilla ostamaan junalippunsa digitaalisista itsepalvelukanavista. VR kehittää aktiivisesti palveluitaan matkan eri vaiheissa asiakkaiden toiveiden pohjalta, ja esimerkiksi kesäkuusta alkaen yöjunien matkustajat voivat tilata aamiaisen ravintolavaunusta hyttiin toimitettuna. Myös asemien palveluita halutaan erityisesti vilkkailla risteys- ja vaihtoasemilla kehittää vastaamaan asiakkaiden tarpeita. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu