VR:n bussiyhteys Vaasan ja Seinäjoen välillä alkaa liikennöidä 20.6.

Vaasan ja Seinäjoen junayhteydet nopeutuvat 20. kesäkuuta lähtien. Vaasasta pääsee Helsinkiin jatkossa keskimäärin 19 minuuttia ja Seinäjoelle 6 minuuttia nopeammin. Aikaisemmat Vaasa-Seinäjoki taajamajunat muuttuvat suoriksi Vaasa–Helsinki –juniksi. Junat pysähtyvät jatkossa Vaasan ja Seinäjoen välillä vain Tervajoella.

VR aloittaa kesäkuussa uuden liityntäbussin Vaasan ja Seinäjoen välillä, joka täydentää alueen junavuoroja ja palvelee myös Ylistaron, Isonkyrön ja Laihian asemien asiakkaita. Uuden yhteyden avulla matka-aika Helsinkiin lyhenee myös näiltä paikkakunnilta noin 10 minuutilla nykyisestä.

Bussin kyytiin läheltä taajamia

Bussi ajaa 3 vuoroa suuntaansa arkisin. Päätepysäkit ovat Vaasan ja Seinäjoen rautatieasemilla, mutta väliltä bussi poimii asiakkaat kyytiinsä viideltä pysäkiltä, jotka ovat lähellä taajamien keskustoja. Kokonaismatka-aika on tunnin ja 15 minuuttia.

Bussin lähtöajat ovat ma-pe Vaasasta klo 7.25, 12.10 ja 16.25. Seinäjoelta bussi lähtee ma-pe 9.15, 13.30 ja 18.15.

- Keskipäivän lähdöt toimivat etenkin pienten asemien yhteyksinä Vaasan ja Helsingin juniin. Aamun ja iltapäivän vuorot täydentävät lisäksi Vaasan ja Tervajoen junayhteyksiä. Haluamme olla ratkaisemassa myös pienempien alueiden matkustustarpeita rakentamalla eri liikennemuotoja yhdistäviä matkaketjuja, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen.

Uutta bussiyhteyttä liikennöi isokyröläinen liikennöitsijä Linja-autoliikenne Lehtonen.
- Lähdemme ajamaan liityntäbussia kokeilunhaluisina ja palvelualttiina. Laihian, Isonkyrön ja Ylistaron asemat sijaitsevat sivussa keskustoista, joten asiakkaiden ottaminen kyytiin taajamien läheisyydestä parantaa kulkuyhteyksiä ja nopeuttaa matkaa, sanoo yrittäjä Jussi Lehtonen Linja-autoliikenne Lehtonen Oy:stä.

Osta liput etukäteen

Liityntäbussissa käyvät kaikki ennakkoon ostetut VR:n kaukoliikenteen kausi- ja sarjaliput sekä yksittäiset liput. Hinta on sama kuin junalla matkustettaessa, mutta lipun voi ostaa myös pelkälle bussimatkalle. Lippuja voi jo ostaa esimerkiksi VR:n verkkokaupasta, VR-mobiilista, lippuautomaatista tai VR:n puhelinpalvelusta. Bussista lippua ei voi ostaa, mutta bussin kuljettaja tarkastaa ostetut liput ja alennuksiin oikeuttavat todistukset (opiskelija, eläkeläinen, lapsi, varusmies).

20-paikkaisessa pikkubussissa saa kuljettaa käsimatkatavaraa. Lastenvaunuja ja polkupyöriä kuljetetaan, jos niille on tilaa. Bussissa ei ole invapalveluita eikä kyytiin oteta lemmikkejä. Bussi liikennöi toistaiseksi ainakin 10.12.2016 asti. Päätös linjan jatkosta tehdään syksyn aikana.

Tarkemmat bussiaikataulut ja pysäkkitiedot löytyvät vr.fi:stä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu