VR:n kauko- ja lähiliikenteen liput jatkossa aina samoista myyntikanavista – VR Lähijunat -sovelluksesta luovutaan kesäkuun lopussa

VR:n mittava digitaalisten myyntikanavien uudistus on saavuttanut vaiheen, jossa vanhoja myyntikanavia voidaan vaiheittain sulkea. Kaikki VR:n lähijunien lipputuotteet voi jatkossa ostaa VR Matkalla -sovelluksesta tai uusi.vr.fi-verkkopalvelusta. VR:n lähijunalippujen erilliset kanavat VR Lähijunat -mobiilisovellus ja beta.vr.fi-sivusto suljetaan tänään 29.6.

VR:llä on parhaillaan käynnissä mittava asiakasteknologiauudistus, jossa kaikki itsepalvelukanavat sekä niiden taustalla oleva teknologia ja myyntijärjestelmä on uudistettu. Uutta VR Matkalla -sovellusta ja uusi.vr.fi-verkkopalvelua on kehitetty vaiheittain asiakkaista koostuvan pilottiryhmän avulla. Niihin on tuotu pala palalta uusia lipputuotteita ja käyttäjäkokemusta on kehitetty samalla, kun vanhat myyntikanavat ovat vielä palvelleet uusien kanavien rinnalla. 

VR:n lähijunien lippujen osalta kaikki tarvittavat lipputuotteet ja toiminnallisuudet on nyt saatu uusiin digitaalisiin palveluihin, joten lähijunien erilliset kanavat jäävät tarpeettomiksi. VR Lähijunat -mobiilisovellus ja beta.vr.fi-sivusto suljetaan tänään, ja jatkossa lähiliikenteen lippuja voi ostaa VR Matkalla -sovelluksesta ja uusi.vr.fi-sivustolta.

Uusissa kanavissa asioinnista on tehty asiakkaille mahdollisimman yksinkertaista ja vaivatonta. VR Matkalla -sovellus on kerännyt asiakkailta paljon kehuja helppokäyttöisyydestään, ja sovellus on palkittukin käyttökokemuksestaan”, kertoo VR:n digitaalisista palveluista ja markkinoinnista vastaava Vanessa Lehtinen.

Lähijunien kausilippu uudistuu, muutoksia myös sarjalippuihin

Uudistunut lähijunien kausilippu on aiempaa edullisempi ja lipun voimassaoloajaksi voi valita 14, 30, 60, 90, 180 tai 365 päivää. Lippu on voimassa yhtäjaksoisesti, ja sen voimassaolon voi valita alkamaan viikon sisällä ostopäivästä. Uudistunut lähijunien kausilippu on myynnissä VR Matkalla -sovelluksessa. Kaukoliikenteen kausilippu uudistetaan syksyllä.

Myös sarjaliput on uudistettu, ja ne ovat myynnissä sekä VR Matkalla -sovelluksessa että uusi.vr.fi-sivustolla vain kirjautuneille asiakkaille. Uudistuneen sarjalipun matkan voi paitsi varata, myös peruuttaa ja siirtää itse. Peruutus tulee tehdä viimeistään 30 minuuttia ennen matkaa. Uudistuneiden sarjalippujen voimassaolo alkaa jatkossa automaattisesti ostopäivästä. 

”Tunnistautuminen mahdollistaa lippujen säilyttämisen turvallisesti omassa profiilissa, josta ne ovat aina helposti saatavilla vain parin painalluksen päässä. Kirjautuneena asioiminen on asiakkaille sujuvaa ja selkeää, ja sen myötä meidän on mahdollista tarjota asiakkaillemme henkilökohtaisempaa palvelua – kausilippuasiakaskin voi esimerkiksi seurata valitsemiensa junien kulkua VR Matkalla -sovelluksesta”, Lehtinen kuvailee.

Halutessaan lähijunien kausilipun voi kuitenkin edelleen ostaa kirjautumatta vr.fi:stä, VR:n palvelupisteiltä ja puhelinasiakaspalvelusta sekä R-kioskeilta. Silloin lipun hinta ja ehdot ovat samat kuin tähänkin saakka. 7-12-vuotiaille lapsille kausilippu tulee toistaiseksi ostaa näistä kanavista, sillä VR Matkalla -sovellukseen voi rekisteröityä aikaisintaan 13-vuotiaana. 

Vanhoista kanavista ostetuilla lipuilla voi yhä matkustaa

Kun VR:n lähijunien lippujen erilliset digitaaliset palvelut suljetaan, asiakkaat voivat vielä käyttää niistä ostettuja lippuja. Jos asiakas on ostanut kausilipun kirjautuneena VR Lähijunat -sovelluksesta tai beta.vr.fi-sivustolta, sen käyttöä voi jatkaa sujuvasti kirjautumalla VR Matkalla -sovellukseen. Kausiliput on toimitettu kaikille ostajille myös sähköpostiin, josta lipun käyttöä voi jatkaa sen voimassaoloajan loppuun saakka. 

Sarjalippujen osalta VR Lähijunat -sovelluksesta tai beta.vr.fi-sivustolta kirjautuneena ostetut liput näkyvät automaattisesti VR Matkalla -sovelluksen ja uusi.vr.fi-verkkokaupan profiilissa. Kirjautumatta ostetun sarjalipun matkoja ei valitettavasti voi uusien kanavien kautta varata, joten hyvitämme asiakkaille käyttämättömien matkojen hinnan. Ohjeet hyvityksen hakemiseksi löytyvät verkkosivuiltamme.  Uuden sarjalipun lähijuniin voi ostaa uusi.vr.fi:stä, VR Matkalla -sovelluksesta tai asemien lippuautomaateista.

Vr.fi-sivusto jatkaa yhä käytössä, kunnes lippu- ja palveluvalikoimamme saadaan kokonaisuudessaan täydennettyä uuteen verkkopalveluun.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu