Matkustajajuna

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin kesäkuussa 1,3 miljoonaa matkaa – loppukesälle tarjolla runsaasti edullisia junalippuja

Kesäkuussa kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 1,8 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–kesäkuussa on tehty noin 7,2 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 11,8 miljoonaa tonnia.

Kesäkuussa kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä yli 1 300 000 matkaa, mikä on noin 7 % enemmän kuin vuoden 2022 kesäkuussa ja 8 % enemmän kuin kesäkuussa 2019.

”Junamatkustuksen suosio säilyi hyvällä tasolla kesäkuussa. Olemme lisänneet runsaasti edullisia lippuja myyntiin kesän ajalle ja tarjolla on yhä noin 500 000 alle kympin hintaista kaukojunamatkaa. Suomessa riittää upeita kesäkohteita kierrettäväksi, ja lisäksi tarjoamme kauko- ja lähiliikenteessä yhteensä yli 100 lisävuoroa kesän suosituimpiin tapahtumiin”, VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä kertoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat kesäkuussa 1,8 (2,3) miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 24 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisen takia. Kotimaan kuljetusvolyymit laskivat kesäkuussa 9 prosenttia pääosin metsäteollisuuden heikentyneen kysynnän ja tuotantorajoitusten vuoksi. Tänä vuonna tammi-kesäkuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 11,8 (14,9) miljoonaa tonnia, mikä on noin 20 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Radasta johtuvat syyt heikensivät kesäkuun täsmällisyyttä

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli kesäkuussa 84,5 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (63 %), VR-syihin (19 %) ja muihin syihin (18 %). Kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät ratatyöt, nopeusrajoitukset sekä ratajärjestelmähäiriöt.

VR:n lähiliikenteessä kesäkuun täsmällisyys oli 97 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat radasta johtuviin syihin (65 %), muihin syihin (29 %) ja VR-syihin (6 %).


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu