VR:n lähiliikenne juhlii autotonta päivää 22.9. – arvonnan voittaja saa vuoden lähijunamatkat ilmaiseksi

Junamatkailu on aina ilmastoteko ja usein myös omalla autolla matkustamista edullisempaa. Kansainvälinen autoton päivä näkyy VR:n lähijunissa monin tavoin.

Torstaina 22.9. juhlimme autotonta päivää kahdeksalla lähiliikenteen asemalla ja VR:n lähijunissa. Junakyyti on hyvä valinta muulloinkin kuin kansainvälisenä teemapäivänä.

­­– Autolle kannattaa antaa vapaapäivä tai useampikin, ja siirtyä matkustamaan hiilineutraaliin junaan. Esimerkiksi liityntäpysäköintejä hyödyntämällä voi arkimatkustuksessa säästää sekä matka-aikaa että rahaa, VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola sanoo.

Autottomana päivänä on myös tilaisuus osallistua arvontaan, jonka pääpalkinto on vuoden työmatkat lähijunalla sekä hemmottelupäivä autolle. Arvontaan voi osallistua nettisivulla vr.fi/vaihda-junaan.

VR:n henkilökuntaa on autottoman päivän aikana kahdeksalla merkittävällä lähiliikenneasemalla tapaamassa matkustajia ja jakamassa hyvää autottoman päivän tunnelmaa. Asemat ovat Helsinki, Tikkurila, Järvenpää, Hyvinkää, Riihimäki, Tampere, Lahti ja Kouvola.

Muutamissa lähijunissa esiintyy päivän aikana myös artisteja soittamassa livemusiikkia matkustajien iloksi. Musiikkiesityksiä voi bongata VR-lähiliikenteen junissa aamusta alkuiltaan saakka.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu