VR:n lähiliikennealue laajenee Lahdesta Kouvolaan ja Kotkaan 5.1.2022 – hinnat laskevat ja alennukset paranevat

Junaliikenne Lahdesta Kouvolaan, Kotkaan ja Kotkan satamaan muuttuu VR:n lähiliikenteeksi 5.1.2022 alkaen. Muutoksen myötä matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa ja suurin osa lipun hinnoista laskee. Liput tulevat myyntiin torstaina 30.12.2021 klo 10. 

Jo nyt Lahdesta Kouvolaan ja Kouvolasta aina Kotkan satamaan asti liikennöidään VR:n lähijunakalustolla. Samalla kalustolla jatketaan myös muutoksen jälkeen. Kouvolasta Kotkan satamaan otetaan käyttöön uusi O-junatunnus.  

Muutoksella selkeytämme alueen junamatkustamista. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät samana, mutta hinnoittelu yhdenmukaistuu muun lähiliikenteen kanssa. Asiakkaalle ehdottomasti suurin hyöty on tasahinta: lähijunissamme lipun hinta pysyy aina samana kullakin reitillä”, kertoo lähiliikennejohtaja Anu Punola

Usein matkustavalle uudistus tarkoittaa jopa 20 % edullisempia lipun hintoja.  

Esimerkkihintoja, Kouvola-Kotka (aikuinen) 

  • Kertalippu 4,10 € 
  • Sarjalippu 10 matkaa 32,80 € (per matka 3,28 €) 
  • Kausilippu 30 pv 82,60 € 

Esimerkkihintoja, Lahti-Kouvola (aikuinen) 

  • Kertalippu 5,50 € 
  • Sarjalippu 10 matkaa 44,00 € (per matka 4,40 €) 
  • Kausilippu 30 pv 116,20 € 

Myös sosiaaliset alennukset muuttuvat. Lähiliikenteessä opiskelijat, eläkeläiset sekä vapaa-ajallaan matkustavat varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat saavat kerta- ja sarjalipun hinnasta -50 % alennusta. Lapset saavat –50 % myös kausilipun hinnasta.  

Jos on opiskelija tai eläkeläinen, muutos on merkittävä. Lisäksi aiemmin maksulliset lisäpalvelut, kuten lastenvaunujen, polkupyörän ja lemmikkien kanssa matkustaminen on jatkossa lähijunissa ilmaista. Myös alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta”, Punola jatkaa.  

Jatkossa junissa kiertävät lähiliikennekonduktöörit asiakkaita opastamassa ja neuvomassa. Lähiliikennekonduktöörit liikkuvat työvuoron aikana junasta toiseen ja auttavat asiakkaita myös laiturialueilla. Pareittain kulkevat lippukonduktöörit varmistavat junissa ollessaan matkustusoikeuden katsomalla matkaliput. 

Matkaketjuilla sujuvampaa arkea 

VR tekee matkaketjuyhteistyötä sekä Kouvolan että Kotkan joukkoliikenteiden kanssa. Molempien kaupunkiliikenteessä toimivasta Waltti Mobiili -sovelluksesta voi ostaa myös yhteislippuja, jotka toimivat sekä alueen junissa että muussa joukkoliikenteessä. 

Toivomme, että uudet hintamme kannustavat entistä useampaa valitsemaan arjen matkoilleen junan. Kun lisäksi on toimiva matkaketju paikallisen kaupunkiliikenteen kanssa, on liikkuminen eri kulkuvälineitä yhdistelemällä saumatonta ja sujuvaa. Samalla ilmasto kiittää vastuullisen ja kestävän joukkoliikenteen käyttämisestä", Punola kertoo.

Lähijunalipun voi ostaa VR Matkalla –mobiilisovelluksesta, vr.fi-sivustoilta, lippuautomaateista sekä kaikista Suomen 600 R-kioskista. Junasta lippua ei voi ostaa, vaan se tulee olla ostettuna etukäteen ennen junaan nousua. VR:n lähijunissa on käytössä valvontamaksu, jossa liputtomalle asiakkaalle voidaan määrätä 80 euron maksu. Lisätietoa lähijunalla matkustamisesta täällä.

VR:n junaliikenteessä on jälleen käytössä maskipakko 17.12.2021 alkaen. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu