VR:n lähiliikennealue laajenee Tampereelle, hinnat laskevat ja uudistuneet sarja- ja kausiliput tulevat myyntiin

VR:n lähiliikennealue laajenee 19.6. Riihimäeltä Tampereelle. Samalla lähijunien lippujen hinnat laskevat uudella alueella keskimäärin 20 % kaukojuniin verrattuna jo 14.6. alkaen. Uudistuneet lähiliikenteen kausi- ja sarjaliput tulevat myyntiin VR Lähijunat -mobiilisovellukseen sekä verkkokauppaan (beta.vr.fi).

Maanantaista 19.6. lähtien Helsingin ja Tampereen välillä kulkee R-juna, Helsingin ja Lahden välillä Z-juna ja Riihimäen ja Lahden välillä täysin uusi G-juna. Lippua ei voi ostaa enää junasta, vaan se tulee olla hankittuna ennen matkan alkua, niin VR:n kuin HSL:n lähiliikennealueilla. Konduktöörit kiertävät lähiliikennejunissa junissa ja laiturialueilla tiiviisti pareittain, neuvoen asiakkaita ja katsoen heidän lippunsa. Lue lisää uudistuksesta täältä.

Lähiliikenteen aikatauluihin ei tule suuria muutoksia tässä yhteydessä. R-junaan tulee lauantaille lisävuoro, joka lähtee Riihimäeltä kohti Tamperetta kello 20.41. Vastaavasti Tampereelta Helsinkiin kello 19:37 lähtevä juna muuttuu vaihdottomaksi. Illan viimeinen junavuoro Riihimäeltä Tampereen suuntaan sen sijaan aikaistuu tunnilla. Lisäksi ruuhka-aikoina Helsingin ja Riihimäen välillä kulkeva D-juna alkaa pysähtyä 19.6. alkaen Tikkurilassa. Tarkemmat aikataulut voi katsoa osoitteesta vr.fi.

Uudistus palvelee työmatkaliikennettä  

Työmatkaliikenne Riihimäeltä Tampereelle ja Lahteen vastaa lähiliikennematkustamista Helsingistä Riihimäelle, Lahteen ja Siuntioon ja siksi on luonnollista, että jatkossa lähiliikennealue ulottuu Tampereella saakka. Tämän uudistuksen yhteydessä haluttiin yhtenäistää hinnoittelu VR:n muun lähiliikenteen kanssa. 

- Uudistamme nyt VR:n lähiliikenteen hinnoittelua niin, että liput lähijuniin ovat lähtökohtaisesti edullisempia nopeampien ja palvelutasoltaan korkeampien kaukojunien peruslippuihin verrattuna. Lähijunalipun hinta on aina kiinteä, eikä vaihtele junan kysynnän mukaan kuten kaukoliikenteessä, sanoo VR:n lähiliikenteen johtaja Teemu Sipilä.

Riihimäen ja Tampereen väliseltä uudelta lähiliikennealueelta lähtevien ja sinne päättyvien vuorojen kertalippujen hinnat laskevat nyt keskimäärin 20 %, kausilippujen 13 % ja sarjalippujen 30% kaukojuniin verrattuna. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lähijunaliput aina puoleen hintaan, joten heidän lähijunalippunsa hinnat tippuvat jopa -40%. Helsingin ja Lahden välisten Z-junien sekä Riihimäen ja Lahden välisten G-junien hinnoittelu ei muutu.  

 Esimerkkejä lähiliikenteen uusista hinnoista R-junassa:

 

 

                                                                  Lähijunalippu              Kaukojunalippu                          

Riihimäki-Tampere

Kertalippu, aikuinen                                    10,80 euroa              12 euroa (keskimäärin)

Kausilippu, 30 vrk                                       187 euroa                  289 euroa

Sarjalippu, 10 krt                                        86,4 euroa                 122 euroa                 

 

Hämeenlinna-Tampere

Kertalippu, aikuinen                                    7 euroa                      8,9 euroa (keskimäärin)

Kausilippu, 30 vrk                                       134,8 euroa               197 euroa 

Sarjalippu, 10 krt                                        56 euroa                    83 euroa

 

Uudet digitaaliset sarja- ja kausiliput nyt myös mobiilista ja uudistuvasta verkkokaupasta

VR:n lähiliikenteen uudistuneet sarja- ja kausiliput ovat 14.6. alkaen ostettavissa VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta sekä uudistuvasta verkkokaupasta beta.vr.fi. Digitaalisten sarjalippujen käyttäminen on helppoa ja monipuolista, samaa sarjalippua voi käyttää kätevästi esimerkiksi työporukan kesken. Sarjalipulta käytetään haluttu määrä matkoja muuttamalla se junalipuksi ennen matkan alkua. Katso tarkemmin täältä (linkki tulee beta.vr.fi/uudistus/kayta-sarjalippu). Lähiliikenteen junalippu on voimassa 2 tuntia ja käy kaikkiin valitun reitin vuoroihin tuona aikana.

Automaateista, asemilta, VR:n asiakaspalvelukeskuksesta ja R-kioskeilta ostettavat lähiliikenteen sarjaliput säilyvät ennallaan. Asiakas saa 10 kappaletta tulosteita, jotka leimataan edelleen junassa itse. Myös vr.fi:stä voi ostaa tulostettavan sarjalipun, mutta suosittelemme siirtymistä uuteen digitaaliseen sarjalippuun.

Lähiliikenteen kausilippujen käyttö ei muutu, mutta myös ne voi nyt kätevästi ostaa VR Lähijunat -sovelluksesta ja uudistuvasta verkkokaupasta ja käyttää helposti kaikilla älylaitteilla.   


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu