VR:n lähiliikenteen aikataulujulkaisut uudistuvat

VR luopuu pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä nykyisen mallisesta painetusta aikataulukirjasta. Kirja korvataan asemakohtaisilla aikataulukorteilla.

- Sähköiset palvelut ovat lisänneet suosiotaan samalla, kun perinteisen painetun aikataulukirjan kysyntä on laskenut, kertoo suunnittelupäällikkö Joona Hurmerinta VR:ltä muutoksen syistä.

Nykyinen aikataulukirja jää tällä erää viimeiseksi lähiliikenteen aikataulukirjaksi. Se on voimassa kesäliikenteen alkuun asti. Kirjan korvaavia asemakohtaisia aikataulukortteja tehdään 11 erilaista Helsingin ja seuraavien asemien välille: Kirkkonummi, Kauklahti, Espoon keskus, Leppävaara, Vantaankoski, Tikkurila, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää, Riihimäki ja Lahti.

- Emme halunneet täysin luopua painotuotteista, sillä osa asiakkaistamme kokee ne edelleen omakseen. Uudet taskukokoiset aikataulukortit ovat kätevämpi kantaa mukana vaikkapa lompakossa, Hurmerinta kertoo.

Uusia aikataulukortteja on saatavilla asemilta ennen kesäliikenteen alkua. Aikataulukorteissa kerrotaan junien lähtöajat, rataosan linjakartta, pysähtymisasemat ja matka-ajat asemien välillä. Samat tiedot kerrotaan myös vr.fi–sivustolla. Sivustolla kerrotaan myös entistä kattavammin lähiliikenteen lippujen ostamisesta. Asiakkaille, jotka jatkossakin kaipaavat paperista kattavaa aikataulutietoa, on tarjolla tulostettavat aikataulukot vr.fi-sivustolla. Nämä pdf-tiedostot sisältävät saman aikataulutiedon kuin nykyinen painettu aikataulukirja.

Lisää tietoa pääkaupunkiseudun lähiliikenteen aikatauluista


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu