VR:n lipunmyynti viidellä asemalla päättyy – junalippuja voi jatkossakin ostaa useista eri kanavista

Asiakkaiden siirtyessä entistä enemmän käyttämään itsepalvelukanavia, VR:n lipunmyynti omilla palvelupisteillä päättyy Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa.  Kaikilta näiltä asemilta voi jatkossakin ostaa junalippuja paikan päältä lippuautomaateilta sekä R-kioskeilta.

Muutoksen taustalla on pitkään jatkunut palvelupisteiden lipunmyynnin väheneminen sekä muiden, erityisesti digitaalisten myyntikanavien suosion kasvu. Nykyisin yli 80 prosenttia VR:n kauko- ja lähiliikenteen lipuista myydään itsepalvelukanavista, eli verkkokaupan, mobiilisovelluksen tai lippuautomaattien kautta. Asemien palvelupisteiden kautta myytiin viime vuonna enää kuusi prosenttia lipuista. Lipunmyyntiverkoston keskittämistä ja palvelupisteiden sulkemista koskevat yhteistoimintaneuvottelut käytiin alkukesästä.

Junalippuja jatkossakin monista eri kanavista

Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa junalippuja voi jatkossakin ostaa R-kioskien lisäksi vastikään uusituista VR:n lippuautomaateista, joiden käyttö on entistä helpompaa ja sujuvampaa. Lisäksi lippuja saa entiseen tapaan verkkokaupasta, VR Matkalla -sovelluksesta, sekä puhelimitse asiakaspalvelusta. Lippu kannattaakin hankkia aina hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin paikan voi varmistaa edullisesti itselleen mieleiseen junavuoroon.

Suurin osa VR:n palvelupisteistä on ollut kevään ja kesän ajan suljettuina toistaiseksi koronaepidemian vuoksi. Muutoksen myötä palvelupisteet viidellä asemalla eivät enää avaa oviaan uudelleen. Muutos ei vaikuta junien liikennöintiin tai asemien odotustiloihin. VR:n omat palvelupisteet palvelevat jatkossa edelleen Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tampereella.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu