VR:n operoima Östgötapendeln on Ruotsin täsmällisin lähijuna

Itä-Götanmaalla Ruotsissa toimiva Östgötapendeln on tuoreen tutkimuksen mukaan Ruotsin täsmällisin lähijuna. Jopa 94 prosenttia kaikista Östgötapendelnin lähdöistä oli täsmällisiä vuonna 2022. Yhtiö siirtyi VR:n omistukseen heinäkuun alussa vuonna 2022.

Täsmällisyyttä mitataan kaikilla Östgötapendelnin suurimmilla asemilla. Tyypillisen kuukauden aikana vuoroja ajetaan noin 3300.

”Eteläisellä pääradalla operoi myös muita yhtiöitä. Siksi olemmekin todella iloisia näin hyvästä täsmällisyydestä, jonka olemme saavuttaneet radan ruuhkaisuudesta huolimatta”, kertoo Östgötapendelnin liikennepäällikkö Mattias Näsström.

”Veturinkuljettajat ovat ratkaisevassa asemassa myös jatkossa täsmällisyystavoitteiden saavuttamisessa. Ruotsin täsmällisin lähijuna on mahdollista saavuttaa vain Ruotsin parhailla lähijunien veturinkuljettajilla”, Näsström sanoo.

VR on laajentanut toimintaansa Ruotsiin yrityskaupalla 1.7.2022 alkaen ja osallistuu aktiivisesti alueellisiin joukkoliikennekilpailutuksiin Ruotsissa. Ruotsissa on Suomeen verrattuna moninkertaiset sopimuspohjaisen julkisen liikenteen markkinat. Ruotsissa on 21 aluetta, jotka kilpailuttavat alueellista liikennettä.

Noin puolet VR:n liikevaihdosta tulee kilpailutetusta kaupunkiliikenteestä Suomessa ja Ruotsissa. VR operoi junien lisäksi raitiovaunuja ja linja-autoja molemmissa maissa.

Tietoa VR Sverige AB:stä

VR on Ruotsin kolmanneksi suurin junaoperaattori ja neljänneksi suurin bussioperaattori. VR operoi Pågatågenia Etelä‑Ruotsissa Skånetrafikenin tilaamana. Lisäksi VR huolehtii Skånetrafikenin bussiliikenteestä Helsingborgissa ja Kristianstadissa. Itä‑Götanmaalla VR vastaa Östgötapendelnistä Östgötatrafikenin tilaamana. Tukholmassa VR liikennöi linja‑autoja, raitiovaunuja ja paikallisjunia SL:n kilpailuttamana. 

VR tarjoaa noin 3 000 työntekijän, 520 linja‑auton, 180 junan ja 70 raitiovaunun avulla nykyaikaisia liikenneratkaisuja, joissa turvallisuus on aina etusijalla.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu