VR:n Säästöliput -10 % nyt myynnissä - hiihtolomien ja pääsiäisen liput myyntiin 24.11.

  • Säästölippujen uudet, pysyvästi edullisemmat hinnat tänään voimaan.
  • Ruuhkaisimmille vuoroille tulee 1100 istumapaikkaa lisää ensi vuonna.·
  • Kovasti odotetut hiihtolomien ja pääsiäisen junaliput tulevat myyntiin 24.11.

VR laski Säästölippujen hintoja pysyvästi kymmenen prosenttia ja liput tulivat myyntiin 20.11. Kaukoliikenteen matkoista viidesosa tehdään Säästölipuilla. Säästölippu on kaukoliikenteen lipuista aina edullisin. Nyt matka Säästölipulla Helsinki-Tampere-välillä maksaa vain 8,90 €, Helsinki-Jyväskylä-välillä 13,30 € ja Helsinki-Oulu välillä 26,70 €.

Lisää paikkoja ruuhkavuoroihin

Matkamäärät jatkavat yhä kasvuaan, mikä näkyy täydempinä junina. Kotimaan kaukoliikenteessä on tänä vuonna tehty jo yli 10 miljoonaa matkaa (+ 7 %) ja keskimääräinen täyttöaste on 44 %. Lokakuussa suosituinta matkustaminen oli Helsingin ja Kuopion (+ 23 %), Helsingin ja Vaasan (+21 %) sekä Helsingin ja Oulun (+21 %) välillä.  Myös kansainvälinen liikenne kiinnostaa ja Pietarin ja Helsingin välillä liikennöivällä Allegro-junalla on tänä vuonna matkustettu yli 400 000 kertaa (+25 %).

Paikkoja lisätäkseen, VR on päättänyt kunnostaa 18 vanhempaa, yksikerroksista IC-vaunua. Vaunut otetaan vuoden 2018 aikana käyttöön hitaammissa, 140 km/h kulkevissa pohjoisen yö- ja päiväjunissa. Tämä mahdollistaa modernin, nopeamman kaluston siirtämisen ruuhkareiteille, joille saadaan siten 1100 istumapaikkaa lisää.  Jo elokuussa kotimaan kaukoliikenteeseen lisättiin 1700 uutta asiakaspaikkaa, kun uudet, 2014 tilatut ohjausvaunut saatiin kokonaisuudessaan käyttöön. Elokuussa VR tilasi 20 uutta kaksikerrosvaunua, joiden 2300 uutta asiakaspaikkaa saadaan liikenteeseen vuoden 2019 aikana. 

Hiihtolomien ja pääsiäisen liput myyntiin 24.11.

Ensi kevään matkat kannattaa ostaa nyt, sillä 24.11. tulevat myyntiin junaliput 3.4.2018 asti. Junalipun voi 24.11. lähtien ostaa 130 vuorokautta etukäteen. 

- Jatkossa tavoitteena on tuoda junaliput kerralla myyntiin koko aikataulukauden voimassaolon ajaksi; aikataulut vaihtuvat 2-3 kertaa vuodessa. Tämä vaatii kuitenkin vielä myyntijärjestelmän kehitystä. Lisäksi lippujen varhainen myynti edellyttää, että voimme olla asiakkaisiin yhteydessä heidän junamatkaansa koskevista mahdollisista muutoksista, kertoo matkustajaliikennejohtaja Maisa Romanainen

Junan aikatauluihin tai kalustoon voi tulla vielä aikataulukaudellakin muutoksia, esimerkiksi ratatöiden vuoksi. Siksi 24.11. lähtien VR edellyttää asiakkaiden antavan sähköpostiosoitteensa lipun ostamisen yhteydessä, mikäli matka ostetaan yli 50 vuorokautta etukäteen.  Jo nyt 80 % asiakkaista antaa yhteystietonsa lippua ostaessaan. Vain pieni osa lipuista, alle 2 %, ostetaan yli 60 vuorokautta etukäteen ja pääosin yöjuniin. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu