VR-Yhtymä Oyj on päivittänyt taloudelliset tavoitteensa ja osinkopolitiikan

VR-Yhtymä Oyj, pörssitiedote, 7. maaliskuuta 2023 klo 09.30

VR-Yhtymä Oyj on päivittänyt taloudelliset tavoitteensa ja osinkopolitiikan

VR-Yhtymä Oyj:n hallitus on päivittänyt yhtiön pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita sekä osinkopolitiikkaa.

Uuden tavoitteen mukainen velkaantumistaso on pitkällä aikavälillä enintään 3,0-kertainen (nettovelat suhteessa vertailukelpoiseen käyttökatteeseen). Aikaisempi tavoite oli enintään 2,0-kertainen pitkällä aikavälillä.

Uudistetun osinkopolitiikan mukaisesti yhtiön pitkän aikavälin tavoite on vakaa voitonjako, noin 50-80 prosenttia edellisen vuoden nettotuloksesta, minkä lisäksi voitonjaossa huomioidaan mahdollinen kiinteistöomaisuuden myynteihin liittyvä velaton kauppahinta. Aikaisempi tavoite oli pitkällä aikavälillä vakaa voitonjako, noin 60-80 prosenttia edellisen vuoden nettotuloksesta.

Vertailukelpoisen sijoitetun pääoman tuottotavoite, vähintään 7,0 prosenttia, pidetään ennallaan. 

VR-Yhtymä Oyj
Hallitus

Lisätietoja:
VR Groupin mediadeski, puh. 029 434 7123

Tietoja julkaisijasta VR-Yhtymä Oyj

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka luo edelläkävijänä liikkumisen tulevaisuutta Suomessa ja Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista ja kuljetuksista vankalla 160 vuoden kokemuksella. Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, kasvatamme sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Näin lisäämme hyvinvointia ja kuljetamme kohti hiilineutraalia huomista. 

Yrityksemme on Suomen valtion omistama. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 838,3 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli 5 620 rautaista ammattilaista. Kyydissämme tehtiin 83,9 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 42,7 miljoonaa tonnia tavaraa. Lisäksi laajennuimme 1.7.2022 Ruotsiin, jossa tytäryhtiömme VR Sverigen liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja matkamäärä noin 110 miljoonaa vuosittain. Samalla saimme 3 200 uutta kollegaa.  

Haemme aktiivisesti kasvua ja tähtäämme kaikessa toiminnassamme huipulle. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu