Vuoden suurin junamatkustamisen sesonki lähestyy – VR tuo joulun päiväjunavuorot myyntiin

VR tuo huomenna tiistaina 10.11 klo 10 myyntiin tulevan lomakauden päiväjunat. Suosituimpiin ajankohtiin ja reiteille on tarjolla runsaammin vuoroja. Yöjunavuorot aina vuoden 2021 syksyyn saakka ovat tulleet myyntiin jo viime kuussa.

Joulun ja vuodenvaihteen aika on junamatkustamisen sesonkia. Junaloma läheisten luo on olennainen osa monen suomalaisen joulu- ja lomaperinnettä. Tänä vuonna suosioon matkustaa kotimaassa vaikuttaa myös korona, kun ulkomaille matkustaminen ei ole niin turvallista. 

Junamatkustamisen terveysturvallisuus varmistetaan lukuisilla keinoilla. VR:llä on otettu maaliskuusta alkaen käyttöön yli 120 terveysturvallisuuden takaavaa toimenpidettä.

”Tutkimukset muista Euroopan maista osoittavat, että junamatkustamisella on olematon tai hyvin pieni vaikutus koronan leviämiseen. Saman voi huomata täällä meillä: VR:n junissa ei ole todettu yhtäkään tartuntaketjua. Ilmanvaihto junissa on tehokasta, sillä täydenkin vaunun ilma vaihtuu reilussa viidessä minuutissa. Juna tarjoaa turvallisen liikkumismuodon pitkienkin matkojen taittamiseen”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Junahenkilökunta käyttää kasvomaskia, ja maskinkäyttöä suositellaan vahvasti kaikille matkustajille. Varsinainen maskipakko on hiljattain otettu käyttöön kaukojunien Ekstra-luokissa. Ekstra-luokan lippuun kuuluu aina tyhjä viereinen paikka sekä kasvomaski.

”Lomafiilis alkaa jo junamatkalla, ja haluamme jokaisen asiakkaan voivan matkustaa junassa vapain mielin. Ekstra-luokan voivat valita ne asiakkaat, jotka haluavat varmistaa oman matkustusmukavuuden sillä, että kaikki vaunussa olevat käyttävät maskia. Ekstra-luokan uusi toimintamalli on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton”, Simola kertoo.

Nyt tulevat myyntiin päiväliput ajalle 13.12.2020-10.1.2021. Yöjunia voi varata ensi vuoden lokakuuhun saakka. Tulevan lomakauden yöjunat ovat menneet hyvin kaupaksi. Joidenkin suosituimpien junavuorojen liput on loppuunmyyty, mutta valinnanvaraa löytyy vielä. 

Juna on vastuullinen liikennemuoto

Turvallisen matkustamisen lisäksi juna on vihreä valinta. Liikennemuotoja vertailtaessa raideliikenne kuluttaa kaikista vähiten energiaa. Visit Finland myönsi VR:lle hiljattain Sustainable Travel Finland -merkin.

”Junamatkustaminen on vastuullinen valinta moneltakin kantilta: se on vastuullista terveysturvallisuuden sekä ympäristön kannalta. Korona ei ole pysäyttänyt huoltamme ilmastosta, vaan teemme jatkuvasti töitä ympäristöystävällisen matkustamisen puolesta. Junamatkustaminen on päästötöntä, ja tavoitteenamme on pienentää koko yhteiskunnan hiilijalanjälkeä”, kertoo Simola.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu