Yöjunien ravintolavaunut avautuivat eilen, päiväjunien ravintolavaunut avataan 30.4.

Päiväjunien ravintolavaunut palaavat takaisin raiteille vappuaattona 30.4.2021. Yöjunien ravintolavaunut avattiin eilen 19.4. Ravintolavaunut ovat pääsääntöisesti auki klo 23 saakka, mutta take away -tilauksia omalle paikalle tai omaan hyttiin on mahdollista tehdä jopa klo 1.30 saakka. Päiväjunien kärrymyynti avautuu kesällä. 

VR avaa ravintolapalvelujaan jälleen tauon jälkeen viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Suurin osa päiväjunien ravintolavaunuista ja kaikki yöjunien ravintolavaunut ovat AVI:n kevyempien rajoitusten piirissä ja sulkeutuvat klo 23 (anniskelu päättyy klo 22). Loput päiväjunat kuuluvat tiukempien rajoitusten piiriin ja niiden ravintolavaunut saavat olla auki klo 19 saakka (anniskelu päättyy klo 17). 
 
Jos joko junan lähtö- tai pääteasema on lievempien rajoitusten maakunnassa, noudatetaan lievempiä rajoituksia koko junamatkan ajan. Jos sekä junan lähtöasema että määränpää ovat tiukempien rajoitusten maakunnassa, noudatetaan tiukempia rajoituksia. Päiväjunien kärrymyynti palautetaan kesällä. Kärrymyyntiä on muun muassa Helsingin ja Turun välisissä junissa.
 
"Olemme todella iloisia, että voimme taas tarjota ravintolavaunun palveluita asiakkaillemme ja työtä henkilökunnallemme. Ravintolavaunun valikoituja tuotteita voi ostaa take awayna tai tilata toimitettuna omalle paikalle jopa 1:30 saakka, vaikka ravintolavaunun asiakaspaikat sulkeutuisivatkin. Hyttiin toimitukset ovatkin saavuttaneet suursuosion, ja haluamme tarjota tätä palvelua asiakkaillemme jatkossakin", kertoo VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä.
 
Ravintolavaunun valikoituja annoksia voi tilata ja nauttia suoraan omalle paikalle toimitettuna. Tilauksen voi tehdä suoraan konduktöörille tai tekstiviestillä numeroon, joka kuulutetaan matkan alussa. 
 
Myös asiakaspaikkojen suhteen on rajoituksia. Kevyemmän rajoituksen alueella ravintolavaunun asiakaspaikoista on käytössä 75 prosenttia. Tiukemman rajoituksen alueella asiakaspaikat on rajattu 50 prosenttiin. 
 
Ravintolavaunuja koskevat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. 
 
VR tuo 29.4.2021 myyntiin päiväjunien liput 7.6.-19.6.2021 väliselle ajalle. Loput kesäkauden päiväjunien liput tulevat myyntiin toukokuun lopussa. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu