Yöjuniin pysyvästi edullinen Säästölippu – VR lisää vuoroja Kolariiin

Pidemmän matkan taittaminen raiteilla sujuu nyt entistä sujuvammin ja edullisemmin yöjunassa. Makuupaikalle saa tästä lähtien Säästölipun samalla 49 euron hinnalla kaikille yöjunan reiteille. Lapin suuntaan reissuja suunnitteleville on myös luvassa enemmän valinnanvaraa, kun Kolarin suuntaan pääsee jatkossa useammalla eri vuorolla. Lapin ruska-aikana junavuoroja on vieläkin tiheämmin.

”Etenkin pitkiä matkoja yöjunissa matkustaville muutos tarkoittaa selkeää säästöä. Esimerkiksi Kemijärven ja Helsingin välisellä matkalla makuupaikkalippu on maksanut aiemmin noin 86 euroa, joten säästöä tällä reitillä saa parhaimmillaan 37 euroa. Makuupaikan Säästölippuja on tarjolla pysyvästi jokaiselle lähdölle kaikilla kotimaan reiteille, määrä vaihtelee vuoroittain. Päiväjuniin vastaavanlainen Säästölippu lanseerattiin helmikuussa 2016”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Jos mielii enemmän omaa rauhaa, voi makuuhytin varata myös kokonaan omaan tai seurueensa käyttöön.

”Matkustusmukavuutta lisää myös mahdollisuus varata yläkerran hyttipaikka omalla suihkulla ja wc:llä. Tällainen paikka maksaa viisi euroa enemmän, edullisimmillaan säästölipulla 54 euroa. Kannattaa myös muistaa, että 10-vuotias tai nuorempi lapsi matkustaa yöjunassa vanhempansa makuupaikalla veloituksetta, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa,” sanoo Romanainen.

Matkanteon sujuvuutta lisää myös kaikista yöjunista löytyvä ravintolavaunu, jonka uusitusta valikoimasta löytyvät sekä tutut klassikkoannokset että erikoiskahvit ja freesit, uudenlaiset annokset. Lue lisää täältä.

Neljäs viikoittainen vuoro Kolariin ympärivuotiseksi – ruska-aikana lisävuoroja

Liikennöimme 18. kesäkuuta alkaen useammin Kolariin. Neljäs viikoittainen vuoro on osa ostoliikennettä* ja sen tarkemmat aikataulut löytyvät verkkosivuiltamme täältä.

”Suosituilla autopaikoillamme kuljetetaan noin 43 000 autoa vuodessa ja makuupaikoilla tehdään puolestaan 300 000 matkaa vuosittain. Lapin kasvava matkailu on lisännyt junavuorojen kysyntää ja haluamme vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme toiveisiin tuomalla lisää vuoroja matkustuspiikkeihin. Yksi Lapin merkittävimmistä sesongeista on syksyn ruska-aika, jolloin ajamme yhteensä 18 vuoroa Kolariin. Ruskavuorot ajetaan 24.8–22.9 ja ne löytyvät jo nyt matkahaustamme”, kertoo Romanainen.

Reittikohtaisia hintaesimerkkejä makuupaikan Säästölipusta:
 
Helsinki-Rovaniemi 49 € (aiemmin alkaen 81 €)
Kemijärvi-Helsinki 49 € (aiemmin alkaen 86,10 €)
Turku-Rovaniemi 49 € (aiemmin alkaen 79,80 €)
Helsinki-Oulu 49 € (aiemmin alkaen 64,60 €)

Lue lisää makuupaikan Säästölipusta täältä.

Lisätietoja medialle:

Matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen, VR
Yhteydenotot VR:n mediadeskin kautta, p. 0307 0123

*Säännöllinen yöjunaliikenne on VR:n yksinoikeuden vastineeksi liikennöimää velvoiteliikennettä. VR on hankkinut hiljattain 10 uutta makuuvaunua, jotka on otettu käyttöön vuosina 2016–2017. Neljäs viikoittainen vuoro Kolariin toteutetaan Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) ostomäärärahan lisäyksellä. Ostoliikenteen osuus kaukoliikenteen matkoista on 8 %.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu