Kotimaan junamatkustus jatkaa kasvua – kaukoliikenteessä jälleen huhtikuussa yli miljoona matkaa

16.05.2019 06:00 Mediatiedotteet

Kotimaan kaukoliikennejunissa tehtiin huhtikuussa jälleen yli miljoona matkaa. Kasvua edellisvuodesta oli 5 %. Eniten matkustus kasvoi reiteillä Helsinki-Oulu (+20 %), Helsinki-Rovaniemi (+13 %) ja Helsinki-Kuopio (+11 %).  

Junamatkustuksen suosion vahva kasvu on jatkunut koko alkuvuoden. Huhtikuussa kasvua vauhditti pääsiäinen, jolloin suomalaiset matkustivat ahkerasti kotimaassa. Erityisesti pääsiäisen vaikutus näkyy pidemmillä reiteillä”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Kasvua vauhditti myös uusi, erittäin edullinen lipputuote, jota kokeilimme täydentämässä hiljaisempien vuorojen tarjontaa.

Myös Helsinki-Pietari -välillä liikennöivien Allegro-junien matkamäärät kasvoivat ennätysvauhtia. Pietarin-matkojen suosio on jatkunut myös toukokuussa, jolloin vietettiin paitsi vappua, myös Venäjällä voitonpäivän vapaita. Kilpailukykyinen hinta houkuttelee vapaa-ajan matkustajia helppoon viikonloppukohteeseen.

Allegron matkamäärät kasvoivat huhtikuussa 24 % ja kysyntä on pysynyt korkeana myös toukokuussa. Olemme vastanneet kysyntään lisäämällä Pietarin-liikenteeseen useana toukokuun viikonloppuna tuplarunkoja”, sanoo Romanainen.

Kaukoliikenteen kasvun arvioidaan jatkuvan kasvukeskuksissa jo ruuhkautuneen ratainfran sallimissa rajoissa. VR tuo liikenteeseen tänä vuonna 36 uutta vuoroa samalla kun investoinnit kalustoon jatkuvat. Vuosien 2017-2021 aikana nopean junaliikenteen paikkamäärän kasvu on 17 %. Lähivuosina liikenteeseen tulee myös 7 uutta ravintolavaunua.

Kesän makuja ravintolavaunussa – myös omalle paikalle mukaan

Matkustuksen kasvu näkyy myös junaravintoloiden suosiossa. Ravintolavaunu löytyy jo noin 75 % kotimaan kaukojunista ja lopuissa asiakkaita palvelee myyntikärry. Annoksia saa myös kätevästi pakattuna mukaan nautittavaksi omalla paikalla.

Ravintolavaunun valikoima päivittyy kesäisillä mauilla 16.5. Uutuuksia ovat esimerkiksi vegaaninen Härkis-BBQ Sandwich, uudella reseptillä valmistettu mustikkapiirakka tai ravintolavaunun oma mansikkajäätelö. Useissa vuoroissa kiertävät kesän ajan myös jäätelömyyjät.

Kesän ajaksi valikoimaan tulevat uudet raikkaat lohiannokset: savulohi-caesar-salaatti sekä lämmin annos loimulohta, tilliperunaa ja hollandaisekastiketta. Lohisalaatin voi napata kätevästi mukaan omalle paikalle nautittavaksi matkan aikana”, vinkkaa junakokki Tapio Kyllönen.

 

Liittyy aiheeseen: VR Group

Uutisarkistoon