Elisa Markula VR-Yhtymä Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi

VR-Yhtymä Oyj, pörssitiedote, 26.8.2022 klo 9.00 

Elisa Markula VR-Yhtymä Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi 

VR-Yhtymä Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtymän uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Elisa Markulan. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Oriola Oyj:n ja Tikkurila Oyj:n toimitusjohtajana sekä Paulig Groupin Kahvi-divisioonan toimitusjohtajana. Markula aloittaa tehtävässään 30.8.2022. 

Yhtymän hallitus painotti toimitusjohtajan valinnassa asiakaslähtöisyyttä, hyvää johtajuutta, tuloksentekokykyä ja kansainvälistä liiketoimintaosaamista. Hallituksen puheenjohtaja Kjell Forsén kertoo olevansa erittäin tyytyväinen, että Elisa Markula aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä. 

”Elisalla on laaja-alaista kokemusta kuluttaja- ja yritysliiketoiminnasta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, erityisesti Ruotsista. Hän on johtanut tuloksellisesti erilaisia liiketoimintoja ihmisläheisellä ja innostavalla otteella. Uskomme, että Elisalla on tarvittava kokemus yhtymän johtamiseksi. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi VR Groupiin ja kiitämme samalla Topi Simolaa hänen arvokkaasta työstään väliaikaisena toimitusjohtajana”, sanoo Forsén.  

”Odotan innolla työskentelyä VR Groupissa ja henkilöstön tapaamista. VR Groupilla on tärkeä tehtävä vastuullisena ja asiakaslähtöisenä matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyrityksenä Suomessa ja Ruotsissa. Raide- ja joukkoliikenne on kasvava toimiala, joka on muihin liikennemuotoihin verrattuna kestävämpää ja vie osaltaan yhteiskuntaa kohti hiilineutraaliutta. Keskitymme yhdessä henkilöstön kanssa VR Groupin toiminnan ja asiakaskokemuksen jatkuvaan parantamiseen sekä uuden kasvun hakemiseen ja siten toteutamme VR Groupin visiota: yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. Uskon vahvasti hyvään yrityskulttuuriin, jonka avulla luomme yhdessä mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen”, sanoo Elisa Markula. 

VR Groupin toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistyi huhtikuussa 2022, kun edellinen toimitusjohtaja irtisanottiin. Väliaikaisena toimitusjohtajana on toiminut matkustajaliikennejohtaja Topi Simola. Simola palaa Markulan nimityksen jälkeen matkustajaliikennejohtajan tehtäviin. 

VR-Yhtymä Oyj 

Hallitus 

Lisätietoja: 

VR Groupin mediadeski, puh. 029 434 7123 

Tietoja julkaisijasta VR-Yhtymä Oyj

VR Group on matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka kuljettaa kohti hyvinvoivaa ja hiilineutraalia Suomea. Pidämme yhteiskunnan liikkeessä huolehtimalla arjen sujuvista matkoista ja kuljetuksista, vankalla 160 vuoden kokemuksella. Edistämällä sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota vähennämme koko Suomen päästöjä.

Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 838,3 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli yli 5 600 rautaista ammattilaista. Junillamme tehtiin 55 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 37,4 miljoonaa tonnia tavaraa. 

Yrityksemme on Suomen valtion omistama, ja toimimme kotimaan lisäksi erityisesti Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. Haemme aktiivisesti kasvua ja tähtäämme huipulle. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu