Junaliikenteessä varaudutaan runsaisiin lumisateisiin: HSL-lähiliikenteessä supistuksia torstaina 1.2.2018   

Eteläiseen Suomeen on ennustettu runsasta lumisadetta. VR yhdessä HSL:n ja Liikenneviraston kanssa varautuu hankaliin sääolosuhteisiin ja osa pääkaupunkiseudun HSL-lähiliikenteen junavuoroista jätetään ajamatta torstaina 1.2.2018.

Pyryttävä ja pöllyävä lumi yhdistettynä kovaan tuuleen voi huomenna torstaina 1.2.2018 haitata VR:n junakaluston sekä Liikenneviraston vastuulla olevan rataverkon toimintaa. VR on valmistautunut talveen huolellisesti erilaisin toimenpitein mutta sääennuste povaa haasteellista liikennepäivää eteläiseen Suomeen.

VR on yhdessä HSL:n ja Liikenneviraston kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen huomisista junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden lumityöt ja pyritään varmistamaan, että jäljellä oleva liikenne voitaisiin ajaa aikataulussa. Harvennettu vuorotarjonta koskee HSL-liikenteen A-ja K-junia, joihin lisätään yksikköjä palvelutason ylläpitämiseksi. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että torstaina 1.2.2018 vuorot ajetaan seuraavasti:

  • A-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä
  • K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälillä

Kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen. 

Lisätietoja liikenteestä vr.fi sekä hsl.fi

Liikenteen sujumista voi seurata Junat Kartalla -palvelusta sekä vr.fi/liikennetilanne sekä VR:n sosiaalisen median kanavissa VR Yhteisellä matkalla Facebookissa sekä VRPalvelu Twitterissä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu