Sisäpiiritieto: VR-Yhtymä Oyj:n hankintapäätös koskien sähkömoottorijunien hankintaa

VR-Yhtymä Oyj, sisäpiiritieto, 24. lokakuuta 2022 klo 16.00 

Sisäpiiritieto: VR-Yhtymä Oyj:n hankintapäätös koskien sähkömoottorijunien hankintaa  

VR-Yhtymä Oyj (”VR”) on tänään 24. lokakuuta 2022 tehnyt hankintapäätöksen julkisessa hankinnassaan koskien sähkömoottorijunien hankintaa. Hankintapäätöksen mukaan tarjouskilpailun voittajaksi valitaan Stadler Bussnang AG. 

Hankinnan kohteena on 20 sähkömoottorijunaa sekä sähkömoottorijuniin liittyvät varaosat, erikoistyökalut, koulutus ja dokumentaatio hankinnan lopullisessa tarjouspyynnössä kuvatun mukaisesti. Lisäksi hankinta sisältää optiot, jonka mukaisesti VR:llä on mahdollisuus ostaa 50 sähkömoottorijunaa lisää sekä junien kunnossapito. 

Hankintapäätöksestä voidaan valittaa 14 päivän valitusajan kuluessa. Sopimus hankinnasta voidaan tehdä aikaisintaan valitusajan päätyttyä. 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä julkinen hankinta, jonka arvoksi ilman optioita VR arvioi noin 250 miljoonaa euroa.

VR-Yhtymä Oyj 

Erkka Repo, talousjohtaja

Lisätietoja: 

VR Groupin mediadeski, puh. 029 434 7123

Tietoja julkaisijasta VR-Yhtymä Oyj

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka luo edelläkävijänä liikkumisen tulevaisuutta Suomessa ja Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista ja kuljetuksista vankalla 160 vuoden kokemuksella. Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, kasvatamme sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Näin lisäämme hyvinvointia ja kuljetamme kohti hiilineutraalia huomista. 

Yrityksemme on Suomen valtion omistama. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 838,3 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli 5 620 rautaista ammattilaista. Kyydissämme tehtiin 83,9 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 42,7 miljoonaa tonnia tavaraa. Lisäksi laajennuimme 1.7.2022 Ruotsiin, jossa tytäryhtiömme VR Sverigen liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja matkamäärä noin 110 miljoonaa vuosittain. Samalla saimme 3 200 uutta kollegaa.  

Haemme aktiivisesti kasvua ja tähtäämme kaikessa toiminnassamme huipulle. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu