Toukokuussa yli miljoona junamatkaa: VR ottaa kesällä käyttöön uusia vaunuja ja lisää Säästölippujen määrää

Kasvu raiteilla ei näytä laantumisen merkkejä – toukokuussa kaukoliikenteen junamatkoja tehtiin jälleen yli miljoona, mikä on 9 % enemmän kuin vuotta aiemmin. VR odottaa raiteille vilkasta kesää, mitä vauhditetaan nostamalla tuntuvasti kaikkein edullisimpien Säästölippujen määrää. Liikenteeseen tulee myös lisäpenkkejä, kun kaikki VR:n tilaamat uudet ohjausvaunut on otettu käyttöön. 

Junamatkailu jatkaa Suomessa reipasta kasvuaan. Toukokuussa VR:n kaukojunissa eri puolille Suomea tehtiin 1 060 000 matkaa, 9 % viime vuotta enemmän. Pohjois-Suomen matkailu on yhä jyrkimmässä kasvussa, Helsingin ja Oulun väliset matkamäärät kasvoivat 74 % sekä Helsingin ja Rovaniemen 25 % edelliseen toukokuuhun verrattuna. Myös Jyväskylän reitin junat olivat selvästi viime toukokuuta täydempiä matkamäärien kasvaessa 27 %.

Kesäksi VR on lisännyt tuntuvasti edullisimpien Säästölippujen määrän 9.6.-13.8. väliselle ajalle. Kesän liikenteeseen lisätyt Säästöliput tulivat myyntiin tänään, 5. kesäkuuta. Junamatkan Helsingistä Tampereelle ja Turkuun saa halvimmillaan alle kympillä, Helsingistä Jyväskylään alle 15 eurolla, Seinäjoelle alle 20 eurolla ja Ouluun alle 30 eurolla.

Tänä vuonna käyttöön otettavat 17 uutta ohjausvaunua tuovat myös kaivattuja lisäpaikkoja kaukoliikenteeseen. Transtechilta Kajaanista tilatut kaksikerrosvaunut tuovat 200 km/h kulkeviin IC-juniin yhteensä 1 683 uutta istumapaikkaa sekä uusia lemmikki- ja polkupyöräpaikkoja.

- Junissa on aiempaa enemmän väkeä, täyttöasteemme on jo yli 40 % koko kaukoliikenteen verkostolla. Kohdistamme uusien ohjausvaunujen tuomia lisäpaikkoja kysytyimmille kaukoliikenteen vuoroille, esimerkiksi Oulun-juniin. Odotamme kysynnän edelleen kasvavan nopean matka-ajan ja kesällä kiinni olevan Oulun lentoaseman takia, matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen

Osa vaunuista otettiin käyttöön toukokuun lopussa ja loputkin elokuun loppuun mennessä. Liput kannattaa kesälläkin varata hyvissä ajoin ennakkoon, sillä varsinkin kysytyimmät vuorot täyttyvät nopeasti.

Juhannusviikolla vaihtuvat juna-aikataulut aikataulukaudelle 19.6-9.12.2017. Samalla liikennettä lisätään etenkin Tampereelta Pohjanmaalle ja Ouluun. Uusia junavuoroja tulee yhteensä 45 viikossa, katso tarkemmin täältä. Suomen rataverkolla tehdään joka kesäiseen tapaan myös Liikenneviraston ratatöitä, jotka vaikuttavat junaliikenteeseen. Tänä kesänä suurin urakka on Jämsän ja Jyväskylän välillä, jossa junat korvataan busseilla noin kuuden viikon ajan (23.6.-4.8.). Katso kattava info kesän ratatöiden vaikutuksista

Lukuisia kesäetuja ja lisävuoroja kesän tapahtumiin 

Kesäinen Suomi lukuisine tapahtumineen on edullisen junamatkan päässä. Esimerkiksi huvipuisto PowerParkiin pääsee junalla, kun osa pohjoisen junista alkaa juhannusviikolla pysähtyä uudella Härmän asemalla. Lisäksi VR:n asiakasohjelma Veturin asiakkaat pääsevät huvipuistoon ilmaiseksi sisään. Veturi tarjoaa yli miljoonalle jäsenelleen myös muita kesäetuja, esimerkiksi Särkänniemeen veturilaiset saavat kahdenpäivän rannekkeet yhden päivän hinnalla ja Ilosaarirockiin Joensuuhun kympin halvemmat festariliput. 

VR on myös lisännyt junavuoroja suosittuihin kesätapahtumiin. Ilosaarirockista liikkuu sunnuntain ja maanantain (16.-17.7.) välisenä yönä ylimääräinen festarijunavuoro, samoin Hämeenlinnasta on lisätty junavuoroja sekä Tampereen että Helsingin suuntiin kaupungissa 1. heinäkuuta esiintyvän Guns N’ Roses -yhtyeen keikan jälkeen. Lue lisää kesäeduista ja festarijunista.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu