VR aloittaa rekrytoinnit Tampereen Ratikkaan – lajinsa ensimmäisten liikenteenohjaajien haku aukeaa 17.12.

VR aloittaa lajinsa ensimmäisten Tampereen Ratikan liikenteenohjaajien rekrytoinnit. Raitiovaunun kuljettajat rekrytoidaan myöhemmin keväällä. VR aloittaa Tampereen Ratikan liikennöinnin elokuussa 2021. Liikenteenohjaajien haku käynnistyy 17.12. kaikille avoimella rekrytointitilaisuudella, joka järjestetään klo 16-18 Tampereella ammattiopisto Tredun tiloissa.

Tampere on kehittyvä raideliikennekaupunki, jonka joukkoliikenne on mullistumassa uuden raitiotien myötä. Rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosina 2017-2021. Rakentamisen toisen vaiheen suunnittelu on käynnissä, ja tavoitteena on rakentaa raiteet Pyynikintorilta Lentävänniemeen vuosina 2021-2024. Ratikan liikennöinti alkaa elokuussa 2021 VR:n operoimana. Tällä hetkellä liikennöinnin toteuttamista suunnitellaan VR:n, Tampereen kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n muodostamassa liikennöintiallianssissa.

Liikennöinnin alkaessa Tampereen Ratikka työllistää yli sata työntekijää sekä lukuisia alihankkijoita, jotka yhdessä takaavat liikenteen sujuvuuden. Ratikoiden kuljettajat ja liikenteenohjaajat työskentelevät VR:llä, joka aloittaa nyt ratikkahenkilöstön rekrytoinnin. Ensimmäisenä rekrytoidaan liikenteenohjaajat, ja myöhemmin keväällä kuljettajat.

”Raitiotieliikenne on meille uusi aluevaltaus ja rakennamme innostunein mielin Tampereelle maailman parasta ratikkaa yhdessä Tampereen kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n kanssa. Nyt etsimme lajinsa ensimmäisiä VR:n ratikkalaisia kehittämään yhdessä kanssamme parasta kaupunkiraideliikennettä sujuvoittamaan tamperelaisten arkea”, VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo.

Lajinsa ensimmäiset Tampereen Ratikan liikenteenohjaajat

Ensivaiheessa VR etsii kymmentä liikenteenohjaajaa, jotka koulutetaan tehtäviinsä yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. Koulutukseen sisältyy myös raitiovaunun kuljettajan pätevyys.  Koulutus alkaa toukokuussa 2020 ja työ marraskuussa 2020.

Liikenteenohjaajat ovat suuressa roolissa ja vastaavat ratikkaliikenteen sujuvuudesta kokonaisuudessaan. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös henkilöstön ohjaus, eli muun muassa sen varmistaminen, että jokaiselle ratikkavuorolle löytyy kuljettaja. Lisäksi he huolehtivat raiteiden kunnossapitotyön toteutumisesta suunnitelmallisesti.  Osa liikenteenohjaajista toimii myös tiimiesimiehenä tai -kouluttajana. Työ sijoittuu liikenteenohjauskeskukseen Hervannan varikolle.

”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kehittämään kooltaan Suomen suurinta ja moderneinta ratikkaa. Samalla pääsee osaksi hienoa työyhteisöämme, jolla on pitkät perinteet raideliikenteessä. Liikenteenohjaajat työskentelevät tiiviisti Tampereella ratikan parissa, mutta ovat VR:n henkilökuntaa - innolla toivotamme tulevat ratikkalaiset tervetulleeksi mukaan hienoon porukkaamme”, Sipilä jatkaa.

Liikenteenohjaajien haku on auki 10.1. saakka ja tarkemmat hakuvaatimukset sekä -ohjeet löytyvät 17.12.2019 verkkosivuiltamme täältä

Tervetuloa kuulemaan lisää avoimeen rekrytointitilaisuuteen 17.12.2019 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun auditorioon Hervantaan klo 16-18! Paikalla on VR:n, Tampereen Raitiotie Oy:n, Tredun ja Tampereen kaupungin edustajia, joita medialla on myös mahdollisuus haastatella.  


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu