Huikea määrä halusi olla lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikan liikenteenohjaaja - seuraavaksi etsimme raitiovaununkuljettajia! 

Tampere siirtyy ratikka-aikaan elokuussa 2021. Ennen liikennöinnin aloittamista Tampereen Ratikkaan puhalletaan henki rekrytoimalla raitiotieliikenteen ohjaajia ja ratikkakuskeja – lajinsa ensimmäisiä alan ammattilaisia paitsi Tampereella, myös VR:llä. Ensimmäiset liikenteenohjaajat ovat aloittaneet koulutuksensa ja seuraavaksi haemme noin 65 raitiovaununkuljettajaa. Haku käynnistyy 2.6. klo 16 ja kestää 30.6.2020 saakka. 

 

Tampereelle tehdään maailman parasta raideliikennettä

Tampere on kehittyvä raideliikennekaupunki, jonka joukkoliikenne mullistuu elokuussa 2021, kun Tampereen Ratikka aloittaa virallisesti liikenteensä. Tampereelle rakennetaan raitiotie kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä osassa toteutetaan raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosina 2017–2021. Osan 2 suunnittelu on käynnissä, ja raiteet on tavoitteena rakentaa Pyynikintorilta Lentävänniemeen vuosina 2021–2024.

Tampereen Ratikka tulee työllistämään liikenteen alettua jopa noin 130 työntekijää sekä lukuisia alihankkijoita takaamaan liikenteen sujuvuuden. Näistä kuljettajat ja liikenteenohjaajat tulevat työskentelemään ratikkaa liikennöivällä VR:llä. Ratikka on meille uusi liikennemuoto ja aluevaltaus, joten työntekijät saavat tehtävään nimenomaan VR:lle räätälöidyn koulutuksen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. 

Ensimmäiset liikenteenohjaajat aloittivat koulutuksensa

Tampereen Ratikka tulee olemaan Suomen suurin ja modernein. Me etsimme iloisia ja reippaita asiakaspalvelijoita rakentamaan yhdessä kanssamme tätä tamperelaisten ylpeyden aihetta.  Ensimmäiseksi rekrytoimme liikenteenohjaajia. Tammikuussa 2020 päättyneessä haussa saimme yhteensä 626 hakemusta! Hakijoiden joukosta valikoitui 9 lajinsa ensimmäistä iikenteenohjaajaa, jotka aloittivat koulutuksensa toukokuussa 2020. Vuoden kestävän koulutuksen aikana he opettelevat niin liikenteenohjauksen järjestelmiä kuin ratikalla ajoakin, sekä simulaattorilla että myöhemmin oikeissa koeajoissa. Liikenteenohjaajat saavat myös kuljettajan pätevyyden.

Raitiovaunukuljettajien haku alkaa 2.6. - katso rekrytilaisuuden lähetys!

Seuraavaksi haemme liikenteenohjaajille työkavereita, kun raitiovaununkuljettajien haku käynnistyy 2.6.2020. Yhteensä kuljettajia rekrytoidaan noin 65 ja hakuaika on 30.6.2020 asti. Kuljettajien koulutus kestää noin kuusi kuukautta ja ensimmäinen kurssi on suunniteltu käynnistyväksi joulukuussa 2020. 

Raitiovaununkuljettajilla on  hektisessä kaupunkiliikenteessä vaativa ja keskeinen  keskeinen rooli sujuvan ja turvallisen liikenteen varmistamisessa. Valppauden ja kolmivuorotyön vaatiman joustavuuden lisäksi tarvitaan jonkin verran aiempaa kokemusta joukkoliikenteestä. Hakemillamme VR:n ratikkalaisilla on sydämessä paikka asiakaspalvelulle ja kyky pitää pää kylmänä haastavissakin tilanteissa. Ennen kaikkea hakijiolta odotetaan halua oppia uutta sekä intoa ja rohkeutta kehittää kanssamme parasta arjen kaupunkiraideliikennettä tamperelaisille.

Järjestämme raitiovaunukuljettajien hakuun liittyen infotilaisuuden, joka toteutetaan koronatilanteesta johtuen verkkolähetyksenä 2.6. klo 16. Tilaisuutta voi seurata livenä alla olevan linkin kautta. Saman linkin kautta voit myös katsoa tilanteen tallenteen jälkikäteen.

Ratikan kuljettajien rekryinfoon 2.6. pääset tästä

Hakulomakkeelle tästä >>

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä ratikan rekrystä löydät täältä.

Lisätietoa Tampereen Ratikasta löydät myös täältä.