Huikea määrä halusi olla lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikan liikenteenohjaajia ja kuljettajia! 

Tampere siirtyy ratikka-aikaan elokuussa 2021. Ennen liikennöinnin aloittamista Tampereen Ratikkaan puhalletaan henki rekrytoimalla raitiotieliikenteen ohjaajia ja ratikkakuskeja – lajinsa ensimmäisiä alan ammattilaisia paitsi Tampereella, myös VR:llä.

Ensimmäiset liikenteenohjaajat ovat aloittaneet koulutuksensa. Raitiovaununkuljettajien haku on myös päättynyt ja valinnat on tehty elokuussa 2020. Kiitos kaikille hakijoille!

 

Tampereelle tehdään maailman parasta raideliikennettä

Tampere on kehittyvä raideliikennekaupunki, jonka joukkoliikenne mullistuu elokuussa 2021, kun Tampereen Ratikka aloittaa virallisesti liikenteensä. Tampereelle rakennetaan raitiotie kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä osassa toteutetaan raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosina 2017–2021. Osan 2 suunnittelu on käynnissä, ja raiteet on tavoitteena rakentaa Pyynikintorilta Lentävänniemeen vuosina 2021–2024.

Tampereen Ratikka tulee työllistämään liikenteen alettua jopa noin 130 työntekijää sekä lukuisia alihankkijoita takaamaan liikenteen sujuvuuden. Näistä kuljettajat ja liikenteenohjaajat tulevat työskentelemään ratikkaa liikennöivällä VR:llä. Ratikka on meille uusi liikennemuoto ja aluevaltaus, joten työntekijät saavat tehtävään nimenomaan VR:lle räätälöidyn koulutuksen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. 

Ensimmäiset liikenteenohjaajat aloittivat koulutuksensa

Tampereen Ratikka tulee olemaan Suomen suurin ja modernein. Me etsimme iloisia ja reippaita asiakaspalvelijoita rakentamaan yhdessä kanssamme tätä tamperelaisten ylpeyden aihetta.  Ensimmäiseksi rekrytoimme liikenteenohjaajia. Tammikuussa 2020 päättyneessä haussa saimme yhteensä 626 hakemusta! Hakijoiden joukosta valikoitui 9 lajinsa ensimmäistä iikenteenohjaajaa, jotka aloittivat koulutuksensa toukokuussa 2020. Vuoden kestävän koulutuksen aikana he opettelevat niin liikenteenohjauksen järjestelmiä kuin ratikalla ajoakin, sekä simulaattorilla että myöhemmin oikeissa koeajoissa. Liikenteenohjaajat saavat myös kuljettajan pätevyyden.

Raitiovaununkuljettajien haku on päättynyt - kiitos, saimme 568 hakemusta!

Kesäkuussa 2020 haimme liikenteenohjaajille työkavereita: rekrytoimme yhteensä noin 65 raitiovaununkuljettajaa ja saimmekin jopa 568 hakemusta! Käymme hakemukset läpi heinäkuun 2020 aikana ja jatkovalinnat tehdään elokuussa. Kuljettajien koulutus kestää noin kuusi kuukautta ja ensimmäinen kurssi on suunniteltu käynnistyväksi joulukuussa 2020. 

Raitiovaununkuljettajilla on  hektisessä kaupunkiliikenteessä vaativa ja keskeinen keskeinen rooli sujuvan ja turvallisen liikenteen varmistamisessa. Valppauden ja kolmivuorotyön vaatiman joustavuuden lisäksi tarvitaan jonkin verran aiempaa kokemusta joukkoliikenteestä. Hakemillamme VR:n ratikkalaisilla on sydämessä paikka asiakaspalvelulle ja kyky pitää pää kylmänä haastavissakin tilanteissa. Ennen kaikkea hakijiolta odotetaan halua oppia uutta sekä intoa ja rohkeutta kehittää kanssamme parasta arjen kaupunkiraideliikennettä tamperelaisille.

Järjestimme raitiovaununkuljettajien hakuun liittyen infotilaisuuden 2.6.2020. Alla olevan linkin kautta voit katsoa tilanteen tallenteen. 

Ratikan kuljettajien rekryinfoon 2.6. pääset tästä

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä ratikan rekrystä löydät täältä.

Lisätietoa Tampereen Ratikasta löydät myös täältä.