Huikea määrä halusi olla lajinsa ensimmäinen Tampereen Ratikan liikenteenohjaaja - kiitos kaikille hakijoille!

Tampere siirtyy ratikka-aikaan elokuussa 2021. Ennen liikennöinnin aloittamista Tampereen Ratikkaan puhalletaan henki rekrytoimalla raitiotieliikenteen ohjaajia ja ratikkakuskeja – lajinsa ensimmäisiä alan ammattilaisia paitsi Tampereella, myös VR:llä. Ensimmäinen liikenteenohjaajien haku päättyi 10.1. ja saimme ennätysmäärän hakemuksia, yhteensä 626 kappaletta. 

 

Tampereelle tehdään maailman parasta raideliikennettä

Tampere on kehittyvä raideliikennekaupunki, jonka joukkoliikenne mullistuu elokuussa 2021, kun Tampereen Ratikka aloittaa virallisesti liikenteensä. Tampereelle rakennetaan raitiotie kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä osassa toteutetaan raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosina 2017–2021. Osan 2 suunnittelu on käynnissä, ja raiteet on tavoitteena rakentaa Pyynikintorilta Lentävänniemeen vuosina 2021–2024.

Tampereen Ratikka tulee työllistämään liikenteen alettua yli sata työntekijää sekä lukuisia alihankkijoita takaamaan liikenteen sujuvuuden. Näistä kuljettajat ja liikenteenohjaajat tulevat työskentelemään ratikkaa liikennöivällä VR:llä. Ratikka on meille uusi liikennemuoto ja aluevaltaus, joten työntekijät saavat tehtävään nimenomaan VR:lle räätälöidyn koulutuksen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. 

Haussa lajinsa ensimmäiset VR:n ratikkatyöntekijät Tampereelle

Tampereen Ratikka tulee olemaan Suomen suurin ja modernein. Me etsimme iloisia ja reippaita asiakaspalvelijoita rakentamaan yhdessä kanssamme tätä tamperelaisten ylpeyden aihetta. Hakemillamme lajinsa ensimmäisillä VR:n ratikkalaisilla on sydämessä paikka asiakaspalvelulle, kyky pitää pää kylmänä haastavissakin tilanteissa ja halua tarjota parasta kaupunkiraideliikennettä tamperelaisten arkeen. Ensimmäiseksi rekrytoimme liikenteenohjaajia. Tammikuussa 2020 päättyneessä haussa saimme yhteensä 626 hakemusta! Liikenteenohjaajat valitaan alkuvuonna ja koulutus alkaa keväällä. 

Järjestimme tiistaina 17.12.2019 liikenteenohjaajien rekrytilaisuuden Tampereella. Kiinnostus hakua kohtaan oli suuri ja paikalle saapuikin yli 200 tehtävästä kiinnostunutta! Rekryinfossa esitetyn materiaalin näet täältä

Ratikan kuljettajien rekrytoinnit aloitetaan kesällä 2020. Kerromma haun alkamisesta eri kanavissamme, kannattaa siis pysyä kuulolla! 

Lisätietoa Tampereen Ratikasta löydät myös täältä.