VR-konserni palkittiin kansainvälisessä muotoilukilpailussa

DuettoPlus-ravintolavaunulle ja Oulun varikolle myönnettiin 15. lokakuuta Amsterdamissa kansainväliset rautatiealan muotoilupalkinnot.

VR-konserni lähetti Brunel Awards -kilpailuun kaksi ehdotusta, joista molemmat palkittiin omissa kategorioissaan. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 92 työtä.

Kyseessä on kansainvälinen ja perinteikäs rautatiearkkitehtuurin ja -muotoilun kilpailu, johon raideyhtiöt ympäri maailman osallistuivat järjestyksessään 12. kerran.

Kilpailun tavoitteena on lisätä junamatkustamisen houkuttelevuutta ja edistää rautatieympäristöjen esteettisyyttä ja kestävyyttä.

Asiakaslähtöistä ja innovatiivista suunnittelua 

Kaksikerroksinen DuettoPlus-ravintolavaunu palkittiin kalustosarjassa. Oulun varikko sai tunnutuksen teknisen infrastruktuurin ja ympäristön kategoriassa.

Tuomaristo kiinnitti huomiota erityisesti DuettoPlus-ravintolavaunun asiakaslähtöiseen ja innovatiiviseen suunnitteluun, jossa on asetettu asiakaskokemus etusijalle.

Palkintoraadin mielestä moderni Oulun varikko soveltuu pohjoisen olosuhteisiin. Värien ja grafiikan käyttö nostaa rakennuksen ilmeen ja tunnelman uudelle tasolle.

Lisätietoja kilpailusta ja palkituista


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu