VR myy liikennekelpoisia dieselvetureita – huutokauppaan voi ilmoittautua tammikuussa 2024

VR myy viisi ylimääräistä, liikennekelpoista dieselveturia ja pyrkii samalla edistämään raidemarkkinan kasvua ja kilpailua kotimaassa. Ilmoittautuminen yrityksille ja yhdistyksille suunnattuun huutokauppaan alkaa 15. tammikuuta.

VR:ltä on vapautumassa veturikapasiteettia myytäväksi idänliikenteen päättymisen, logistiikan tehokkaampien toimintamallien sekä liikenteeseen saapuvien uusien vetureiden myötä. VR:n tavoitteena on myös edistää omilla, aktiivisilla toimenpiteillään raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa.

Myyntiin tulee kaksi Dr16- ja kolme Dv12-dieselveturia, jotka soveltuvat sekä tavara- että matkustajaliikenteeseen. Yrityksille ja yhdistyksille suunnattuun, suljettuun huutokauppaan on etukäteisilmoittautuminen 15–31.1.2024. Veturit ovat elinkaarensa loppupuolella, mutta niiden liikennekelpoisuutta voidaan jatkaa kunnossapidolla ja saneerauksilla.

Kaikkiaan VR:ltä on vapautumassa myyntiin vuoden 2024 aikana noin kymmenen ylimääräistä, liikennekelpoista dieselveturia. Tämän hetken suunnitelman mukaan lisää vetureita tulee myyntiin syksyllä.

Lisätietoja huutokaupasta löytyy täältä 

Mediatiedote 13.11.2023: VR myy ylimääräisiä dieselvetureita

Lue lisää VR:n toimista raidemarkkinan kasvun ja kilpailun edistämiseksi:
VR kannattaa alueellisen ostoliikenteen järjestämistä työssäkäyntialueittain | VR Group
VR luopuu vaiheittain asemakiinteistöjensä omistuksesta | VR Group


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu