Nainen junassa tietokoneen kanssa

Kontaktuppgifter för medier

Letar du efter mer information för din tidningsartikel eller vill du kanske intervjua någon från VR-koncernen för ett radioprogram? Du kan kontakta vår mediedesk som hjälper dig vidare.

Vår kommunikationsenhet betjänar media på 029 434 7123 och på e-postadressen [email protected]. Du når oss under kontorstid. På vardagskvällar efter kl. 16, på helgdagar och veckoslut betjänar vi media i akuta störningssituationer.

Vi anser att professionella journalister från etablerade medier som tidskrifter, radio och TV är mediarepresentanter. Vi anser alltså inte att exempelvis bloggförfattare, författare på sociala medier, webbplatser eller någon som utger enstaka publikationer är mediarepresentanter.

Våra publicerade meddelanden på svenska finns i samlad form här (mer på finska). Om du är intresserad av att vara bland de första att få information om aktuella frågor kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följa våra kanaler på de sociala medierna.

 

Kundtjänsten ger råd om tågresor

Du hittar aktuell information om tågtrafiken och avvikelser i den på VR:s webbplats Tågtrafiken nu. VR:s kundtjänst hjälper våra kunder i frågor som rör tågresor.

Om du avser att ansöka om fotograferingstillstånd på ett tåg, en station eller annat järnvägsområde kan du kontakta vår mediadesk. Observera att det finns många olika ansvarsparter och aktörer som är involverade i järnvägstrafiken.

I övriga frågor ber vi dig kontakta vår växel, som svarar på numret 029 4343. Lämna in förslag på kommersiellt samarbete till affärsenheternas marknadsföring.

Vi kommunicerar proaktivt och pålitligt i enlighet med vårt företags grundläggande uppgift och våra principer.

VR Groups mediadesk

Vi betjänar media på 029 434 7123.

Tågtrafiken nu

På VR:s webbplats hittar du information om den aktuella trafiksituationen.

Vem gör vad?

VR ansvarar för att köra tåg och för sina tjänster, Trafikledsverket för bannätet och plattformsområdena, Fintraffic för trafikstyrning och passagerarinformation på stationerna och HRT för kollektivtrafiken i huvudstadsregionen. 

 

 

Läs mer 
VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu VR Group