Tatu Tuominen blir VR Groups kommunikationsdirektör

Magister i samhällsvetenskaper Tatu Tuominen, 48, har utsetts till VR Groups kommunikationsdirektör. Han inleder uppdraget den 15 januari 2018. Tuominen har arbetat som direktör för kommunikation och samhällsrelationer på Telia sedan 2011. Före det har han arbetat bland annat på utrikesministeriet och kommunikationsministeriet.

− Tatu Tuominen är ett erfaret proffs på kommunikation och samhällsrelationer och har gedigen erfarenhet av statsbolag samt transport- och kommunikationssektorn. Jag är mycket nöjd med att vi får honom till ledningsgruppen, gläder sig verkställande direktör Rolf Jansson. – Jag vill också tacka Otto Lehtipuu för hans goda arbete på VR i och med att han nu går vidare till nya uppgifter.

Direktör för samhällsrelationer och miljö Otto Lehtipuu har utsetts till Miljöindustrin och -tjänster YTP rf:s verkställande direktör. Han lämnar sin tjänst på VR Group den 10 november 2017.

Direktör för medierelationer Mika Heijari har utsetts till tf kommunikationsdirektör till dess att Tatu Tuominen tillträder tjänsten.

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu VR Group