Pidämme yhteiskunnan liikkeessä 

Huolehdimme arjen sujuvista ja vähäpäästöisistä matkoista

VR Group yrityksenä 

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka luo edelläkävijänä liikkumisen tulevaisuutta Suomessa ja Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. 

Huolehdimme arjen sujuvista matkoista ja kuljetuksista vankalla 160 vuoden kokemuksella. Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, kasvatamme sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Näin lisäämme hyvinvointia ja kuljetamme kohti hiilineutraalia huomista.

Yrityksemme on Suomen valtion omistama. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 838,3 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli 5 620 rautaista ammattilaista. Kyydissämme tehtiin 83,9 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 42,7 miljoonaa tonnia tavaraa. Lisäksi laajennuimme 1.7.2022 Ruotsiin, jossa tytäryhtiömme VR Sverigen liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja matkamäärä noin 110 miljoonaa vuosittain. Samalla saimme 3 200 uutta kollegaa. 

Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy.

Liiketoimintayksiköitämme ovat VR Kaukoliikenne, VR Kaupunkiliikenne ja VR Transpoint eli logistiikka. VR Kaukoliikenne huolehtii kaukojunamatkoista Suomessa ja tarjoaa myös ravintola- ja kahvilapalveluita junissa ja asemilla. VR Kaupunkiliikenne sisältää lähijuna-, raitiovaunu- ja linja-autoliikenteen Suomessa ja Ruotsissa. VR Transpoint puolestaan tarjoaa logistiikkapalveluita raiteilla ja maanteillä Suomessa. Lisäksi VR FleetCare mahdollistaa kilpailukykyisen henkilö- ja tavaraliikenteen kaluston tehokkaalla kunnossapidolla. 

Haemme aktiivisesti kasvua ja tähtäämme kaikessa toiminnassamme huipulle. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi.

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu