Helsingin ratapiha

Pidämme yhteiskunnan liikkeessä 

Huolehdimme arjen sujuvista ja vähäpäästöisistä matkoista

VR Group yrityksenä 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista, vankalla 160 vuoden kokemuksella. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys.

Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa. Kotimaassa toimimme teollisuuden tukijalkana; vuonna 2022 kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa.

Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy.

Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, lisäämme hyvinvointia. Kasvattamalla sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota viemme kohti hiilineutraalia huomista.

Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli noin 9 000 rautaista ammattilaista.  

Liiketoimintayksiköitämme ovat VR Kaukoliikenne, VR Kaupunkiliikenne ja VR Transpoint eli logistiikka. VR Kaukoliikenne huolehtii kaukojunamatkoista Suomessa ja tarjoaa myös ravintola- ja kahvilapalveluita junissa ja asemilla. VR Kaupunkiliikenne sisältää lähijuna-, raitiovaunu- ja linja-autoliikenteen Suomessa ja Ruotsissa. VR Transpoint puolestaan tarjoaa logistiikkapalveluita raiteilla ja maanteillä Suomessa. Lisäksi VR FleetCare mahdollistaa kilpailukykyisen henkilö- ja tavaraliikenteen kaluston tehokkaalla kunnossapidolla. 

Olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi – tämä on visiomme ja toimintamme tarkoitus. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy.

9 000

Rautaista ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa. Haluaisitko olla yksi meistä?

160 vuotta

Vastuullista liikkkumista vankalla kokemuksella. Tutustu VR-matkan vaiheisiin. 

Tiesitkö?

Vuonna 2022: 

  • Kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa
  • Kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa

 

Lisätietoja julkaisuistamme

Liiketoimintayksikkömme

VR Group -etusivu VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu