Pidämme suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä 

Huolehdimme arjen sujuvista ja vähäpäästöisistä matkoista

VR Group yrityksenä 

Olemme matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka kuljettaa kohti hyvinvoivaa ja hiilineutraalia Suomea. 

Tähtäämme kaikessa toiminnassamme huipulle. Samalla uskomme, että menestyksemme hyödyttää laajemmin myös yhteiskuntaa ympärillämme. Tästä kertoo myös visiomme Yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. 

Hyvinvointi lisääntyy, kun arjen matkat ja teollisuuden kuljetukset sujuvat. Lisäksi liikenteen ja koko yhteiskunnan päästöt vähenevät, kun edistämme ympäristöystävällisen raide- ja joukkoliikenteen suosiota.  

Olemme pitäneet suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä jo lähes 160 vuoden ajan. Hyödynnämme vankkaa osaamistamme, kun suuntaamme tulevaan. Olemme valmiita kehittymään ja uudistumaan jatkuvasti, asiakkaitamme kuunnellen. 

 

Olemme pitäneet suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä jo lähes 160 vuoden ajan. Hyödynnämme vankkaa osaamistamme, kun suuntaamme tulevaan.

Liiketoiminnoistamme VR vastaa matkustajaliikenteestä, VR Transpoint logistiikasta ja VR FleetCare kunnossapidosta. Junaliikennöinti huolehtii vetureista ja häiriötilanteiden hallinnasta, kiinteistöyksikkö puolestaan kiinteistöjen kehityksestä ja vuokrauksesta. Liiketoimintaa tukevat konsernipalvelut.

Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 791,9 miljoonaa euroa. Junillamme tehtiin 59,5 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 36,6 miljoonaa tonnia tavaraa. Palveluksessamme työskenteli yli 5 800 eri alojen rautaista ammattilaista.

Suomen valtio omistaa yrityksemme kokonaisuudessaan. Toimimme pääasiassa kotimaassa mutta myös ulkomailla, lähinnä Venäjällä. Kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia tarkastelemme erityisesti Pohjoismaiden lähimarkkinoilla. 

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu