Matkustajia junassa

Pidämme yhteiskunnan liikkeessä 

Huolehdimme arjen sujuvista ja vähäpäästöisistä matkoista

VR Group yrityksenä 

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä, vankalla 160 vuoden kokemuksella. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka toimii Suomessa ja Ruotsissa.

Huolehdimme arjen ja vapaa-ajan sujuvista matkoista. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa. Kotimaassa toimimme teollisuuden tukijalkana. Vuonna 2023 kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa.

Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy.

Samalla kun pidämme yhteiskunnan liikkeessä, lisäämme hyvinvointia. Kasvattamalla sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota viemme kohti hiilineutraalia huomista.

Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli yli 9 100 rautaista ammattilaista.

Liiketoimintayksiköitämme ovat VR Kaukoliikenne, VR Kaupunkiliikenne ja VR Transpoint eli logistiikka. VR Kaukoliikenne huolehtii kaukojunamatkoista Suomessa sekä Tukholman ja Göteborgin välillä Ruotsissa ja tarjoaa myös ravintola- ja kahvilapalveluita junissa ja asemilla. VR Kaupunkiliikenne sisältää lähijuna-, raitiovaunu- ja linja-autoliikenteen Suomessa ja Ruotsissa. VR Transpoint puolestaan tarjoaa logistiikkapalveluita raiteilla ja maanteillä Suomessa. Lisäksi VR FleetCare mahdollistaa kilpailukykyisen henkilö- ja tavaraliikenteen kaluston tehokkaalla kunnossapidolla. 

Olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi – tämä on visiomme ja toimintamme tarkoitus. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy.

9 100

Rautaista ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa. Haluaisitko olla yksi meistä?

160 vuotta

Vastuullista liikkkumista vankalla kokemuksella. Tutustu VR-matkan vaiheisiin. 

Tiesitkö?

Vuonna 2023: 

  • Kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa
  • Kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa

 

Lisätietoja julkaisuistamme

Liiketoimintayksikkömme

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu