xx

Sijoittajalle

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa ympäristöystävällisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. 

Olemme julkaisseet vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework), joka tarjoaa velkasijoittajille mahdollisuuden rahoittaa panostuksiamme kestävään liikkumiseen ja logistiikkaan. Siinä kerromme projekteista ja hankkeista, joita toteutamme ympäristötavoitteidemme saavuttamiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Viitekehyksen puitteissa sijoittajat voivat rahoittaa investointejamme puhtaaseen liikenteeseen, uusiutuvan energian projekteihin ja rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen.

Vectron-veturi

Ota yhteyttä 

Janne Runsamo
Rahoitus- ja riskienhallintajohtaja, VR Group
[email protected]

Jesse Tuominen 
Treasury Manager, VR Group
[email protected]

Credit Investor Presentation June 2024

Pörssitiedotteet

Tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2023

VR:n kannattavuus parani merkittävästi kotimaan kaukoliikenteen matkamäärien noustessa ennätyskorkealle. Tavaraliikenteessä toimenpiteet kustannusten sopeuttamiseksi ovat pienentäneet laskeneiden kuljetusvolyymien tulosvaikutusta. Ostoliikenteen pitkien sopimusten heikko kannattavuus heikensi tuloskehitystä. Strategian toteuttaminen ja tuloskäänteen vauhdittaminen jatkuvat määrätietoisesti. Yhtiö tavoittelee vuoden 2027 loppuun mennessä 250 miljoonan euron edestä tulosparannustoimenpiteitä, jonka avulla varmistamme kilpailukykymme ja kykymme rahoittaa lähes miljardin euron kalustoinvestoinnit.

VR Groupin vuosiraportti 2023

VR:n vuosiraporttikokonaisuudessa on neljä osaa:
Liiketoiminta, vastuullisuus, hallinnointi ja taloudellinen katsaus.

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu