mies tekee töitä tietokoneella junassa

Viisi kertaa nopeampi verkkoyhteys kaukojuniin

VR on investoinut 5 miljoonaa euroa junien verkkoteknologian ja Wifi-laitteiston parantamiseen. Tällä hetkellä uusi junaverkko on asennettu noin 80 % junista, ja elokuussa kaikissa junissa on käytössä aiempaan verrattuna viisi kertaa nopeampi ”Uusi VR-wifi”.

Junien verkkoyhteyden parantaminen on muodostunut entistä tärkeämmäksi kysymykseksi työmatkaliikenteen ja junamatkustajien netin käytön lisääntyessä. Toimiva nettiyhteys mahdollistaa työnteon ja etäpalaverit myös junamatkojen aikana, laajentaa työssäkäyntialueita sekä lisää ympäristöystävällisen junan käyttöä. Samalla se entisestään kasvattaa junamatkustuksen viihtyisyyttä mahdollistamalla netin käytön myös vapaa-ajan tarkoituksiin.

Teemme VR:llä meidän hallinnassamme olevia toimenpiteitä junamatkojen verkkoyhteyksien parantamiseksi. VR ei kuitenkaan pelkästään omilla toimillaan pysty vaikuttamaan wifin toimivuuteen koko raideverkostossa. Radalla on katvealueita, joissa yhteyttä ei ole saatavilla ja näiden katvealueiden parantamiseen tarvitaan muita toimia kuten telemastoja tukiasemineen. Tässä tarvitaan yhteistyötä niin valtion, viranomaisten kuin teleoperaattoreiden kanssa. Myös VR:n juna-Wifi tarvitsee tukiasemia toimiakseen.

 

”On hienoa huomata, kuinka uusi junawifi näkyy jo nyt myönteisenä asiakaspalautteena ja käyttökokemuksena asiakastutkimuksissamme. Toivomme, että tämä uudistus lisää osaltaan junan suosiota ympäristöystävällisenä vaihtoehtona työmatkustukseen”, sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula. 

VR:n hallintoneuvoston julkilausuma

Junien tietoliikenneyhteyksiä edistetään yhteistyössä

Näin kerroimme investoinnista

VR:ltä 4,5 miljoonan euron investointi kaukojunien verkkoyhteyden kehittämiseen – matkustajille luvassa jopa 5 kertaa parempi yhteys

 

 

 

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu