Sinun ei tarvitse olla supersankari liikuttaaksesi tuhansia tonneja terästä, meillä sen tekevät ratapihojen ammattilaiset.

Mitä ratapihatyöntekijä tekee?

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotöistä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjattavan veturin avulla. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Yhdellä veturilla voidaan toimittaa asiakkaalle kerralla vaunumäärä, joka vastaa kymmeniä rekkakuormia.

Olisiko sinusta ratapihojen sankariksi?

  1. Onko sinulla kokemusta vuorotyöstä ja olet valmis työskentelemään vuoroissa?
  2. Oletko valmis ulkotöihin vuodenajasta riippumatta?
  3. Onko sinulla hyvä peruskunto sekä mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo?
  4. Onko sinulla ammatillinen peruskoulutus tekniseltä alalta?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, niin luethan lisää tehtävästä ja miksi meille kannattaa tulla töihin alla olevista työpaikkailmoituksista.

Koulutus 

Koulutus kestää noin viisi kuukautta. Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO vastaa koulutuksen teoriaosuudesta, joka kestää yhteensä noin 8 viikkoa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai suunnitellulla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään. Tavoitteenamme on tarjota työsopimus koulutuksesta valmistumisen jälkeen.

 

Hae koulutukseen 18.4. mennessä paikkakuntakohtaisella hakemuksella:

Imatra

Kotka/Hamina

Kouvola

Lappeenranta

Pieksämäki

Pori

Tampere

Vainikkala

Varkaus 

 

”Nautin tehtävän hektisyydestä ja monipuolisuudesta. On hienoa olla osa tätä kokonaisuutta, joka kuljettaa tuhansia tonneja teollisuuden raaka-ainetta päivässä.”

- vaihtotyönjohtaja Juho Pajari, VR Transpoint.

 

Katso, mitä ratapihalla tapahtuu ja mitä me VR Transpointilla teemme:

Me VR Transpointilla teemme työtä, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Pidämme teollisuuden pyörät pyörimässä. Joukkueemme koostuu sekä kokeneista että nuorista osaajista, joiden päämääränä on aina työtehtävästä riippumatta palveluumme tyytyväinen asiakas.

Katso lisätietoa VR Transpointista .

Haluatko tutustua ratapihatyöhön enemmän? Katso myös:

Yhdessä tekemällä kohti onnistumisia - lähde mukaan matkaan!