Ratapihatyöntekijä

Ratapihatyöntekijäksi

Onko seuraava pysäkkisi VR Transpoint? 

Mitä ratapihatyöntekijä tekee?

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotöistä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjattavan veturin avulla. Jopa tuhansia tonneja terästä liikkuu kevyesti ratapihatyöntekijän käsissä. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Yhdellä veturilla voidaan toimittaa asiakkaalle kerralla vaunumäärä, joka vastaa kymmeniä rekkakuormia. Asiakas, luotettavuus, massojen hallinta, ennakointi sekä turvallinen työskentely ovat avainasioita ratapihalla työskennellessä.

Olisiko sinusta ratapihojen ammattilaiseksi?

  • Onko sinulla kokemusta vuorotyöstä ja olet valmis vuorotyöskentelyyn? Tavarajunat kulkevat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.
  • Oletko valmis ulkotöihin vuodenajasta riippumatta? Et kaihda ulkotöitä, sillä tutuksi tulevat vuodenaikojen vaihtelut.
  • Onko sinulla hyvä peruskunto sekä mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo? Työ pitää hyvässä fyysisessä kunnossa, sillä yhdessä vuorossa kävelyä voi tulla useita kilometrejä.
  • Onko sinulla ammatillinen peruskoulutus tekniseltä alalta?

Koulutus 

Koulutus kestää noin viisi kuukautta ja on kokoaikainen. Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO vastaa koulutuksen teoriaosuudesta, joka kestää yhteensä noin 8 viikkoa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai suunnitellulla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään. Tavoitteenamme on tarjota työsopimus koulutuksesta valmistumisen jälkeen.

Ilmoitamme tällä sivulla, kun koulutushakuja on käynnissä.

Vaihtotyönjohtaja

”Jokainen kuljetettava vaunu liittyy isompaan kokonaisuuteen ja on hienoa olla varmistamassa yhteiskunnan toimivuutta. Ratapihalla on tekemisen meininki ja isot koneet tuovat paljon vastuuta. Työ on motivoivaa, palkka kilpailukykyinen ja työyhteisö tiivis.”

- vaihtotyönjohtaja Jouni Kylmälä, VR Transpoint.

 

Katso, mitä ratapihalla tapahtuu ja mitä me VR Transpointilla teemme:

Me VR Transpointilla teemme työtä, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa. Pidämme teollisuuden pyörät pyörimässä. Joukkueemme koostuu sekä kokeneista että nuorista osaajista, joiden päämääränä on aina työtehtävästä riippumatta palveluumme tyytyväinen asiakas. Voit käydä lukemassa ratapihatyöntekijämme haastattelun Työmarkkinatorin tekemästä juttusarjasta täältä.

Katso lisätietoa VR Transpointista.

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu