Ratikankuljettaja

Ajamaan Tampereen Ratikkaa? 

Haluatko työskennellä takuulla ainutlaatuisessa työympäristössä keskellä kaupunkia? Meillä pääset tekemään merkityksellistä työtä ja olet mahdollistamassa ilmastoystävällisemmän tavan liikkua ja liikuttaa kaupunkilaisia arjen matkoillaan.

Ratikan liikennöinti laajenee tammikuussa 2025 Lentävänniemeen saakka. Haimme keväällä 2024 VR:lle lisää Tampereen Ratikan raitiovaununkuljettajia syyskuussa 2024 alkavaan, noin 6 kk:n pituiseen oppisopimuskoulutukseen. Kevään 2024 haku on nyt päättynyt – kiitos kaikille hakijoille! 

VR huolehtii Tampereen Ratikan sujuvasta liikennöinnistä osana Tampereen Ratikan liikennöintiallianssia. Raitiovaununkuljettajat ovat osa VR Kaupunkiliikennettä, joka hoitaa Tampereen Ratikan lisäksi myös bussiliikennettä mm. Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Tampereen Ratikka on osa Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen palvelua.

Raitiovaununkuljettaja vastaa matkustajien turvallisuudesta ja palvelusta sekä raitiovaunun kuljettamisesta turvallisesti, täsmällisesti ja mukavasti, aikataulun mukaan. 

Ilmoitamme avoinna olevista kuljettajahauista sähköisessä rekrytointijärjestelmässämme sekä näillä sivuilla. 

10 syytä valita meidät

  1. Vaikutat työlläsi tuhansien ihmisten arkeen ja matkustamiseen
  2. Pienennämme toiminnallamme yhteiskunnan hiilijalanjälkeä
  3. Yli 9 000 mukavaa työkaveria ja ammattilaista 
  4. Monenlaisia koulutus- ja oppimismahdollisuuksia sekä erilaisia urapolkuja 
  5. Kilpailukykyinen kuukausipalkka ja kannustavat palkitsemismallit  
  6. Olemme luotettava palkanmaksaja  
  7. Vapaata liikkumista Nyssen toimialueella ratikalla, busseilla ja junilla niin työ- kuin vapaa-ajalla sekä monipuolisia matkailu- ja virkistysmahdollisuuksia henkilökuntahintaan kotimaassa ja ulkomailla 
  8. Tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiisi sekä päivittäiseen lounasruokailuun
  9. Laajat työterveyshuollon palvelut 
  10. Modernit työvälineet ja työtilat 


Tekemisemme ytimessä ovat asiakkaat ja kasvu sekä henkilöstön hyvinvointi. Kehitämme jatkuvasti johtamistamme ja kulttuuriamme, sillä uskomme hyvän työntekijäkokemuksen tuottavan myös parhaan asiakaskokemuksen. 

Panostamme vahvasti tulevaisuuteen ja digitalisaatioon. Kaikkea toimintaamme ohjaavat vastuullisuus ja jatkuva kehittyminen, sillä haluamme olla myös jatkossa merkittävä ilmastoystävällisen joukkoliikenteen suunnannäyttäjä.

Tampere ratikka-aikaan – uusia työkavereita VR:läisille 

Tampere siirtyi ratikka-aikaan elokuussa 2021. Ratikan operointi on tarkoittanut VR:lle myös uusia työkavereita – raitiotieliikenteen ohjaajia ja ratikkakuskeja. He ovat lajinsa ensimmäisiä alan ammattilaisia paitsi Tampereella, myös VR:llä.

VR liikennöi Tampereen Ratikkaa osana liikennöintiallianssia, jonka muodostavat Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse, Tampereen Raitiotie Oy ja VR. 

VR:n ensimmäiset liikenteenohjaajat ja raitiovaununkuljettajat valmistuivat keväällä 2021, ja ratikka aloitti virallisen liikennöintinsä 9.8.2021. Rekrytoimme lisää raitiovaununkuljettajia elokuussa 2021 ja uudelleen lokakuussa 2022.

Ratikan liikennöinti laajenee tammikuussa 2025. Rekrytoimme lokakuussa 2023 ja huhtikuussa 2024 uusia vahvistuksia ratikankuljettajien joukkoon.  

Tampereelle rakennetaan raitiotie kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä osassa toteutettiin raitiotie Pyynikintorilta Hervantaan ja Taysin alueelle vuosina 2017–2021. Osa 1 on valmis ja osan 2 rakennus on käynnissä. Raiteet on tavoitteena rakentaa Pyynikintorilta Lentävänniemeen vuosina 2021–2024.

Tampereen Ratikka työllistää noin 100 työntekijää ja lukuisia alihankkijoita. Ratikan kuljettajat ja liikenteenohjaajat työskentelevät meillä VR:llä, VR Kaupunkiliikenteen organisaatiossa. He saavat tehtävään VR:lle räätälöidyn koulutuksen, joka toteutetaan yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. 

Raitiovaununkuljettajilla on hektisessä kaupunkiliikenteessä vaativa ja keskeinen rooli sujuvan ja turvallisen liikenteen varmistamisessa. Valppauden ja kolmivuorotyön vaatiman joustavuuden lisäksi tarvitaan jonkin verran aiempaa kokemusta joukkoliikenteestä. Hakemillamme VR:n ratikkalaisilla on sydämessä paikka asiakaspalvelulle ja kyky pitää pää kylmänä haastavissakin tilanteissa. Ennen kaikkea tehtävässä odotetaan halua oppia uutta sekä intoa ja rohkeutta kehittää kanssamme parasta arjen kaupunkiraideliikennettä tamperelaisille.

Lisätietoa Tampereen Ratikasta löydät myös täältä. 

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu