Nainen läppärin kanssa junassa

Digikehittäjäksi VR:lle

Digitalisaatio on vahvasti läsnä VR Groupin strategiassa. Olemme vajaan sadan hengen Digital Crew’ssa panostaneet viime vuosina mm. omien ohjelmistokehityksen, data- ja pilvipalveluosaamisen ja laadunvalvonnan kyvykkyyksien kehittämiseen. 

”Ei ole yhdentekevää, miten raideliikenteen digitaalisia palveluja kehitetään. Teemme VR:llä modernia ja monipuolista digitaalisten palveluiden kehitystä tiiviisti kaikkien liiketoimintojen kanssa – kovalla kunnianhimolla. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaita digitaalisia palveluita, joita ovat helppoja käyttää ja jotka pohjaavat reaaliaikaisen datan hyödyntämiseen", kiteyttää Chief Digital Officer Jonas Hagner. 

"Teemme VR:llä modernia ja monipuolista digitaalisten palveluiden kehitystä tiiviisti kaikkien liiketoimintojen kanssa – kovalla kunnianhimolla."
Jonas Hagner, CDO
Marko Heini

Marko Heini, Lead Developer:

"Parin viime vuoden aikana täysin uudistetun lipunmyynnin taustajärjestelmän legacy-teknologiat on vaihdettu moderniin, pääosin Java-pohjaiseen hajautettuun micro service -arkkitehtuuriin, mikä on ollut todella kiinnostavaa kehittämistä.

Arvostan sitä, että saan vaikuttaa työssäni sovelluskehityksen moniin osa-alueisiin kuten CI/CD-automatisointiin, pilvi-infran pystyttämiseen, testien automatisointiin ja rajapintojen suunnitteluun. Tiimimme valvoo, että järjestelmä toimii moitteettomasti."

Merkityksellistä kehittämistä 

Työmme Digital Crew’ssa vaikuttaa ihmisten arjen ja vapaa-ajan matkustamiseen sekä teollisuuden rahtitonnien sujuvaan liikkumiseen raiteilla.

Esimerkiksi VR Matkalla -sovellus sujuvoittaa lähes puolen miljoonan suomalaisen junamatkustamista. Sen taustalla toimii matkustajaliikenteen täysin uudistettu lipunmyynnin taustajärjestelmä, joka hallitsee junalipun koko elinkaaren reittihausta lipun tarkastamiseen asti ja tarjoaa rajapinnat esimerkiksi verkkokaupalle ja VR Matkalla -mobiilisovellukselle.

"Arvostan sitä, että saan vaikuttaa työssäni sovelluskehityksen moniin osa-alueisiin."
Marko Heini

Lähiliikenteen reaaliaikainen häiriöhallinnan järjestelmä ehkäisee matkustamista haittaavia häiriötilanteita. Veturinkuljettajat puolestaan pystyvät ajamaan entistä energiatehokkaammin uuden koneälyä hyödyntävän järjestelmän avulla.

Logistiikan asiakkaamme voivat seurata L360 -sovelluksen avulla reaaliaikaisesti rautatie- ja maantiekuljetuksien etenemistä. 

VR FleetCaren kanssa kehitämme työntekoa tukevaa sovellusta varikoilla työskenteleville asentajille ja asiakkaille tarjoamme digipalveluna mm. ajantasaista tietoa raidekaluston kunnosta. 

Leo Lehikoinen

Leo Lehikoinen, API Lead:

"Työskentelemme datatiimissä hyvin monenlaisen junilla liikkumiseen liittyvän datan kanssa. Edistän sitä, että dataan päästään kiinni reaaliaikaisesti ja että järjestelmät pystyvät hyödyntämään toistensa tietoja helposti, mikä on digitalisaation ja automaation kannalta oleellista.

Merkityksellisintä mulle on se, että työni mukavien työkavereiden seurassa ja modernien pilviteknologioiden parissa mahdollistaa oman kehittymisen niin itsenäisen oppimisen kuin yhdessä tekemisen kautta – tekemästäni työstä on hyötyä niin asiakkaille, bisnekselle kuin johdollekin."

Perusta laitettu kuntoon

Viime vuosien aikana olemme Digital Crew’ssa modernisoineet ympäristöjämme. Väitämme, että vaikka emme ole vielä kaikessa valmiita, emme myöskään ole ihan niin kankeita, mitä meistä työpaikkana saatetaan ajatella.

Tekemistä on riittänyt, emmekä suinkaan ole vielä valmiita. Haluamme edelleen panostaa digitalisaation onnistumiseen ja sen tekijöihin.

Markus Niskanen

"Olemme uudistaneet koko tietoliikenteemme rakenteen, yhteensovittaneet siihen pilvipalvelut ja hallinnoimme kaikkea ohjelmallisesti. Näistä ja monista muista harppauksista voimme olla nyt aidosti ylpeitä.” 

Markus Niskanen, Head of Architecture

Timo Paananen

”Olemme tehneet muutamassa vuodessa tietotekniikkamielessä ihan hillittömän loikan. Olemme myllertäneet kaiken pohjamutia myöten ja siirtyneet konesalien maakellarin tuoksusta ja ohjelmistomonoliiteista pilvipalveluiden hyödyntämiseen, API-rajapintoihin, mikropalveluihin ja ketterään kehittämiseen.”

Timo Paananen, Senior Technical Architect

Kiinnostaako ura raiteilla?

Ohjelmistokehittäjä, data-asiantuntija, tekninen arkkitehti – tule töihin VR:lle!

Mitä asioita digikehittäjät arvostavat työssään VR:llä?

  • Mielenkiintoiset ja kunnianhimoa vaativat työtehtävät
  • Liiketoimintaa lähellä tehtävä pitkäjänteinen kehittäminen
  • Uudistumishaluinen ympäristö, jossa moderneihin teknologioihin halutaan panostaa
  • Joustavuus ja tasapaino työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa
  • Raiteilla liikkumisen vastuullisuus ja ekologisuus sekä yhteiskunnallisesti merkittävä rooli
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu