Konduktööri lähijunassa

Olisiko sinusta konduktööriksi?

Konduktööri työskentelee joko lähi- tai kaukoliikenteessä

Mitä konduktöörin tehtäviin kuuluu?

Konduktöörin tehtävä on sekä kaukoliikenteessä että lähiliikenteessä huolehtia matkan eri vaiheissa asiakkaistamme ja heidän turvallisuudestaan neuvoen, opastaen ja apua tarjoamalla, lippujen katsomista unohtamatta. Työ on epäsäännöllistä vuorotyötä vuoden jokaisena päivänä vaihtelevissa työvuoroissa. Työpäivät ovat jatkuvaa liikkeelläoloa ja seisomatyötä liikkuvassa junassa, joten hyvä peruskunto auttaa jaksamaan työssä.

Kaukoliikennekonduktööri liikkuu junassa mukana Suomen rautateillä pitkiäkin matkoja, jotka saattavat sisältää myös lepotaukoja tai yöpymisiä vieraalla paikkakunnalla. Lähiliikennekonduktöörin työalue ulottuu HSL-vyöhykkeen lisäksi VR:n lähiliikennealueelle eli Etelä-Suomen lisäksi aina mm. Lahteen ja Tampereelle asti.

Kaukoliikennekonduktööri tekee työtään pääosin yksin, mutta hänellä on seuranaan ja tukenaan One Crew -työkaverit eli junatarjoilijat, palveluneuvojat ja veturinkuljettajat. Lähiliikennekonduktöörit kulkevat junasta toiseen varmistaen näin asiakkaiden matkan häiriöttömän sujumisen yhteistyössä veturinkuljettajan sekä muiden sidosryhmien kanssa.

Mitä odotamme konduktööriltä?

Kaukoliikennekonduktööriltä odotamme iloisuutta, asiakaspalveluhenkisyyttä, paineensietokykyä, matkustusvalmiutta, sujuvaa suomen kielen taitoa ja aitoa halua palvella asiakkaitamme yhteisellä matkalla. Työsopimuksen edellytyksenä on koulutuksen hyväksytty suoritus sekä hyväksytty terveystarkastus.

Lähiliikennekonduktööriltä odotamme asiakaspalveluhenkisyyttä ja paineensietokykyä sekä sopivasti rentoutta ja jämäkkyyttä. Puhut sujuvasti suomea ja englannin taitosi riittää selviämään asiakaspalvelutilanteista. Eduksesi on, jos sinulla on ensiavun peruskurssi (EA1) suoritettuna. Ehdit hankkia pätevyyden myös koulutusaikana (kustannus korvataan). Työsopimuksen edellytyksenä on koulutuksen hyväksytty suoritus sekä hyväksytty terveystarkastus.

Miksi meille?

Tarjoamme sinulle koulutuksen tehtävään, työvaatteet, hyvän työterveyshuollon sekä liikunta- ja kulttuurietuja. Olemme varma palkanmaksaja. Palkka muodostuu peruspalkan päälle maksettavista erilaisista lisistä, kuten ilta- ja viikonloppulisistä.

”Siistein asia konduktöörin työssä on varmaan kohtaamiset. Eli meillähän kohtaamisia riittää niin työpaikalla kun sitten taukojen aikana työkavereiden kesken.” -kaukoliikennekonduktööri Joseph

Katso, millaista kaukoliikennekonduktöörin työ on:

 
”Tässä mun työssä eniten iloa mulle tuottaa päivittäiset onnistumiset, asiakaskohtaamiset ja hyvä yhteishenki sekä työntekijöiden keskuudessa että työntekijän ja työnantajan välillä.” -lähiliikennekonduktööri Edon

Tutustu tarkemmin lähiliikennekonduktöörin työhön:

Olisiko sinusta konduktööriksi?

  1. Onko sinulla kokemusta vuorotyöstä ja olet valmis työskentelemään vuoroissa?
  2. Onko sinulla hyvä peruskunto?
  3. Oletko valmis kohtaamaan nopeasti vaihtuvia tilanteita ja asiakkaita erilaisine tarpeineen?
  4. Oletko hyvä kohtaamaan haasteita, kun hoidettavana on monta asiaa samanaikaisesti: puhelin soi, juna pysähtyy asemalle myöhässä, uusia asiakkaita nousee junaan kysymyksineen ja liputkin pitäisi tarkistaa?
  5. Oletko valmis palvelemaan tarvittaessa eri kielillä ja kuuluttamaan junassa asiakkaille?
  6. Pääsetkö asemalle ja asemalta kotiin mihin tahansa vuorokauden aikaan?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, niin voisit olla yksi meistä!

Koulutus

Kaukoliikennekonduktöörin koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena verkkokoulutuksena, lähiopetuksena sekä työssäoppimisjaksona. Koulutus kestää n. 7 viikkoa, ja se on ensimmäisen itsenäisen verkkokoulutuksen jälkeen palkallinen.

Lähiliikennekonduktöörin koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena ja työssäoppimisjaksona. Lisätietoa tarkemmin koulutuksesta haun yhteydessä.

Haku

Ilmoitamme avoimet työpaikat ja koulutushaut täällä. Tehtävään voi hakea vain, kun haku on auki. Käsittelemme ainoastaan rekrytointijärjestelmämme kautta tulleet hakemukset. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä osoitteeseen rekrytointi(at)vr.fi

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu