Työporukka toimistolla

Q&A - Usein kysytyt kysymykset

Miten teille pääsee töihin tai koulutukseen?
Julkaisemme työpaikka- ja koulutushaut Avoimet työpaikat -sivuilla. Kun löydät sinua kiinnostavan tehtävän, voit hakea sitä täyttämällä hakemuksen rekrytointijärjestelmän kautta.
Koulutushaku tarkoittaa sitä, että tiettyihin tehtäviin (esim. konduktööri, veturinkuljettaja, ratapihatehtävät) rekrytoimme henkilöt koulutuksen kautta. Kun täytät sähköisen hakemuksen rekrytointijärjestelmässämme, hakemuksesi on mukana haussa.

Voinko lähettää hakemukseni suoraan rekrytoivalle esimiehelle?
Hakemusten hallinnan vuoksi teemme kaikki valinnat rekrytointijärjestelmämme kautta.  Lisätietoa voit kysyä osoitteesta rekrytointi(a)vr.fi.

Voinko hyödyntää LinkedIn-profiiliani hakemisessa?
Kyllä voit. Halutessasi voit hakea LinkedIn-profiilisi tiedot hakemuksesi pohjaksi. Klikkaa hakulomakkeen LinkedIn-painiketta ja kirjaudu sen jälkeen sisään LinkedIn-tunnuksillasi. Jatka sen jälkeen hakemuslomakkeen täydentämistä. Huomioithan, että LinkedInistä tiedot kopioituvat sinne täyttämäsi kielen mukaisesti.

Miten hakuprosessi etenee?
Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi viestin hakemuksesi tallentumisesta järjestelmään. Saat myös ohjeen täydentää tai päivittää hakemustasi tarvittaessa. Käymme kaikki hakemukset läpi huolellisesti. Hakemuksen perusteella kutsumme soveltuvimmat henkilöt jatkoon.  Hakuprosessin eteneminen vaihtelee hieman tehtävästä riippuen.

Mitkä ovat valintakriteerinne?
Jokaiseen työtehtävään on erilaiset valintakriteerit, jotka mainitsemme työpaikkailmoituksen yhteydessä. Arvostamme työntekijöissä tavoitteellisuutta ja vastuullisuutta sekä kykyä tehdä yhteistyötä ja uudistua.

Miten teille pääsee työharjoitteluun tai tekemään opinnäytetyötä?
Ilmoitamme pääsääntöisesti korkeakoulujen työharjoittelupaikoista ja opinnäytetyömahdollisuuksista Avoimet työpaikat -sivuilla sekä sopivien oppilaitosten sivuilla. Voit myös lähiaikoina jättää meille avoimen harjoittelu-/opinnäytetyöhakemuksesi, jolloin olemme sinuun yhteydessä, jos harjoittelu/opinnäytetyö on mahdollinen. Tämä mahdollisuus aktivoituu tammikuussa 2024.

Palkkaatteko kesätyöntekijöitä?
Kyllä, ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat haettavaksi Kesätyöt-sivulle yleensä tammi–maaliskuussa. Uusia paikkoja tulee hakuun pitkin kevättalvea, joten jos olet kiinnostunut kesätöistämme, seuraa ilmoitteluamme.

Meille töihin?

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu uratarinoihin!

Lue, millainen on ollut esimerkiksi Riikan, Tonin tai Vesan VR-matka.

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu