Työporukka toimistolla

Q&A – Vanliga frågor

Hur kan jag få jobb eller utbildning hos er? 
Vi publicerar jobb- och utbildningssökningar på sidan Lediga jobb (på finska). När du hittar en uppgift som intresserar dig kan du söka den genom att fylla i en ansökan via rekryteringssystemet. Utbildningsansökan innebär att vi rekryterar personer för vissa uppgifter (t.ex. konduktör, lokförare, bangårdsarbete) via utbildning. När du fyller i en elektronisk ansökan i vårt rekryteringssystem ingår din ansökan i ansökningsprocessen.

Kan jag skicka min ansökan direkt till den chef som sköter rekryteringen?
För att hantera ansökningarna gör vi alla val via vårt rekryteringssystem.  Du kan be om mer information på adressen rekrytointi(a)vr.fi.

Kan jag utnyttja min LinkedIn-profil i ansökningen?
Javisst. Om du vill kan du ladda upp uppgifterna i din LinkedIn-profil som grund för din ansökan. Klicka på LinkedIn-knappen på ansökningsblanketten och logga sedan in med dina LinkedIn-koder. Fortsätt sedan att fylla i ansökningsblanketten. Observera att uppgifterna från LinkedIn kopieras enligt det språk du fyller i.

Hur framskrider ansökningsprocessen?
När du har fyllt i ansökan får du ett e-postmeddelande om att din ansökan har sparats i systemet. Du får också instruktioner om att komplettera eller uppdatera din ansökan vid behov. Vi går omsorgsfullt igenom alla ansökningar. Utgående från ansökan kallar vi de lämpligaste personerna till intervju.  Ansökningsprocessens framskridande varierar något beroende på uppgiften.

Vilka är era urvalskriterier?
För varje arbetsuppgift finns olika urvalskriterier, som vi nämner i samband med arbetsplatsannonsen. Vi värdesätter att våra arbetstagare är målinriktade och ansvarsfulla samt att deras samarbets- och utvecklingsförmåga.

Hur kan man få en praktikplats eller genomföra ett lärdomsprov?
Som regel meddelar vi praktikplatser och möjligheter att genomföra lärdomsprov för högskolestuderande på sidan Lediga platser och i Aarresaari. Om det för närvarande inte finns någon lämplig praktikplats eller ämne för lärdomsprov, kan du kontakta oss via rekrytointi(a)vr.fi. 

Anställer ni sommarjobbare?
Ja, de första sommarjobben offentliggörs på sidan Sommarjobb, vanligtvis i januari–mars. Nya platser offentliggörs under hela vårvintern, så om du är intresserad av våra sommarjobb kan du följa våra annonser.

Jobba hos oss?

Läs mer om lediga tjänster (på finska)

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu VR Group