Veturinkuljettaja

Haaveena veturinkuljettajan työ?

Mitä veturinkuljettajan tehtäviin kuuluu?

Veturinkuljettajan työ on vastuullista vuorotyötä, jossa tarvitaan tarkkaavaisuutta ja hyvää ennakointia. Työ on hyvin itsenäistä ja paikoin yksinäistäkin, vaikka työyhteisö on tiivis ja yhteistoimintaa on paljon. Veturinkuljettajat ajavat sekä matkustaja- että tavarajunia ja tekevät myös ratapihoilla tapahtuvaa järjestelytyötä. Työ on epäsäännöllistä vuorotyötä, jossa työvuorojen pituudet vaihtelevat ja yötyötä on noin kolmasosa työskentelypaikkakunnasta riippuen. Sääolosuhteet ja poikkeustilanteet tuovat lisäksi omat haasteensa. Kuljettajan työn lähtökohtana on kuitenkin aina asiakas sekä turvallisen, täsmällisen ja energiataloudellisen matkan takaaminen. Kalusto ja tekniikka uusiutuvat jatkuvasti, joten työssä saa myös oppia ja opiskella uutta.

Miksi meille?

Tarjoamme sinulle koulutuksen tehtävään, työvaatteet, hyvän työterveyshuollon sekä liikunta- ja kulttuurietuja. Olemme varma palkanmaksaja. Palkka muodostuu peruspalkan päälle maksettavista ilta- ja viikonloppulisistä.

 

Olisiko sinusta veturinkuljettajaksi?

Odotamme koulutukseen valittavilta erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa. Sopiva koulutustausta on esimerkiksi ammatillinen koulutus tekniseltä alalta tai ylioppilastutkinto. Työkokemus vuorotyöstä ja kuljetusalalta on monesti eduksi. Hyvät yhteistyö- ja asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä, koska kuljettaja tekee paljon tiimityötä eri ammattiryhmien kanssa. Lisäksi työssä tarvitaan tietoteknistä perusosaamista.

Koulutukseen hyväksymisen ehdottomia vaatimuksia ovat hyvä terveys, kuulo ja näkö (erityisesti virheetön värinäkö). Lue tarkemmin edellytyksistä ja terveydentilavaatimuksista, joita liikkuvan kaluston kuljettajalle on määritelty Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta >> 

Koulutus

Koulutus järjestetään Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO:ssa. Koulutus kestää noin 7,5 kuukautta, ja koulutuksen teoriaosuus (n. 3,5 kuukautta) pidetään Kouvolassa. Muilta osin koulutus järjestetään pääsääntöisesti suunnitellulla sijoittumispaikkakunnalla. Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa. Koulutuksesta valmistuneet saavat liikkuvan kaluston kuljettajan kelpoisuuden. Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom myöntää koulutuksen hyväksytysti suorittaneille AB-luokan kuljettajan lupakirjan, jonka kustannuksista vastaa opiskelija itse.

 

Ilmoitamme avoimet työpaikat ja koulutushaut täällä. Tehtävään voi hakea vain, kun haku on auki. Käsittelemme vain rekrytointijärjestelmämme kautta tulleet hakemukset. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä osoitteeseen rekrytointi(at)vr.fi.

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu