Asentaja työssään

VR FleetCare huolehtii raidekalustosta

VR FleetCare on raidekaluston kunnossapidon ja vastuullisen elinkaarihallinnan kumppani. Kehitämme asiakkaidemme kilpailukykyä yhdistämällä innovatiivisen teknologian ja vahvan raideliikennealan osaamisen asiakaslähtöiseksi palveluksi.  Palvelut kattavat muun muassa kaluston huollot, modernisointiprojektit, komponenttipalvelut sekä digitaaliset palvelut. VR FleetCare on VR Groupin tytäryhtiö. 

Asiakkaita ovat VR Groupin eri liiketoiminnot sekä muut Pohjoismaiden ja Baltian alueen toimijat, kuten Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne, NRC Group, SJ ja AS Eesti Liinirongid. Yhtiö kunnossapitää yhteensä yli sataa erityyppistä liikkuvan kaluston yksikköä, muun muassa tavara- ja matkustajaliikenteen vaunuja, ratatyökoneita, vetureita ja metroja.

Monipuolinen raidekaluston asiantuntemus on syntynyt 160 vuoden kokemuksella raidekaluston kunnossapidosta. Operatiivisen kunnossapidon ja modernisointiprojektien lisäksi katse on vahvasti tulevaisuudessa, ja palvelutarjonta kehittyy jatkuvasti teknologian hyödyntämisen ja uusien data- ja analytiikkapohjaisten ratkaisujen kautta.

Toimintaa ohjaavat turvallisuus, kustannustehokkuus sekä laatu. Tavoitteena on, että asiakkaiden kalusto kulkee raiteilla turvallisesti ja mahdollisimman pitkään. Liikkuvan kaluston kokonaisvaltaista ylläpitoa ja kehitystä tarjotaan neljän palvelukategorian kautta. ModernCare-palvelut sisältävät kaluston elinkaaripidennyksiin, modernisaatioihin ja järjestelmäpäivityksiin liittyvät työt. Digitaalisten SmartCare-palveluiden avulla kehitetään kunnonvalvontaa sekä kaluston ja infran kunnossapidon optimointia. AssetCare-palvelut tarjoavat kaluston elinkaaren hallintaa, kunnossapitoa ja konsultointia. Kalustoprojektien lisäksi ComponentCare-palvelut kunnossapitää yli 2 000 komponenttinimikettä ja etsii ratkaisuja komponenttien käyttöiän pidentämiseksi. 

VR FleetCare työllistää yli 1 000 huippuosaajaa. Palveluverkostomme sijaitsee kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen.

VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu