raidekuvitus

Myytävä kierrätyspäätöksen saanut rautatiekalusto

Ilmoitamme myytävästä, kierrätyspäätöksen saaneesta, rautatiekalustosta tällä sivustolla.

Sr1-veturit

Sr1-vetureita on tulossa myyntiin yhteensä 10 kappaletta ja veturit on valmistettu alun perin 1970–1980-luvuilla. Veturit on mahdollista ostaa kappaleittain ns. romurautana ja yksittäiselle veturille on määritelty huutokaupassa pohjahinta. Veturit myydään yrityksille ja yhdistyksille suunnatussa huutokaupassa yhteistyössä Huutokaupat.com-verkkopalvelun kanssa 27. huhtikuuta. Huutokauppaan tulee ilmoittautua etukäteen oheisella lomakkeella. Sr1-vetureista lisätietoa VR Groupin nettisivuilta.

Myyntiin tulevat veturit eivät välttämättä ole keskenään identtisiä, vaan niiden sisältämät komponentit voivat vaihdella vetureittain. Myytävä kalusto ei ole sellaisenaan liikennöintikuntoista, eikä VR vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta. Kierrätettävästä kalustosta otetaan talteen jatkohyödyntämistä varten tarvittavat komponentit ja varaosat (esimerkiksi pääkäytönlaitteet, virroittimet, pääkatkaisijat, tasasuuntaajat, päämuuntaja, telit, kompressoriyksiköt, ilmankuivaimet, laitetaulut- ja kehikot, kulunvalvontalaitteet, Virve- puhelimet, merkittävimmät ohjaamon laitteet ja muut tarvittavat komponentit). Myytävien Sr1-vetureiden paino on arviolta 30–35 tonnia.

Lähtöhinta

Pohjahinta on 9 000 euroa/kappale.

Huutokauppa

Yrityksille ja yhdistyksille osoitettu huutokauppa järjestetään 27. huhtikuuta. Ilmoittaudu huutokauppaan etukäteen oheisella lomakkeella 21. huhtikuuta klo 16.00 mennessä.

Huutokaupat.comin kaupankäyntiehdot löytyvät täältä.

Toimitus- ja muut ehdot:

  • Myytävä kalusto ei ole sellaisenaan liikennöintikuntoista. VR Group ei anna mitään takuita myytävän kaluston tai niiden osien käyttökelpoisuudesta. Kalusto myydään ja ostaja hyväksyy kaluston siinä kunnossa kuin se on.
  • VR Group ei vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta eikä ostajalle kalustosta aiheutuneista välittömistä eikä välillisistä vahingoista. VR Group ei vastaa myytävän kaluston kunnossapidosta tai kunnostuksesta miltään osin ja sen mahdolliset ECM-vastuut päättyvät kauppakirjan allekirjoitushetkellä.
  • VR Group ei sitoudu toimittamaan dokumentaatiota veturien mukana.
  • VR Group pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset. Jos varteenotettavia ostotarjouksia ei tule määräaikaan mennessä, kalusto päätyy materiaalikierrätykseen.
  • Ostaja noutaa kaluston kustannuksellaan Pieksämäeltä ja nouto on hoidettava kuukauden sisällä kaupanteosta. Kaluston sijainti todetaan yhdessä sopijaosapuolien kanssa ennen kauppakirjan allekirjoitusta. Veturit on vietävä kokonaisena ja veturin nostosta sekä kuljetuksesta vastaa ostaja.

Lisätiedot:

Lisätietoja myytävästä kokonaisuudesta antaa VR:n vetokalustojohtaja Risto Kontiokoski, [email protected].  

Sr1-vetureita
VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu