poika halaa isoäitiä asemalla

Visio, strategia ja arvot 

Olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi – tämä on visiomme ja toimintamme tarkoitus. Me VR:llä luomme edelläkävijänä kestävän liikkumisen tulevaisuutta, koko yhteiskunnan hyväksi.

Varmistamme, että ihmiset ja tavarat saavuttavat päämääränsä vastuullisesti, joka päivä. Tarjoamme turvallisimmat ja ympäristöystävällisimmät kuljetukset. Kattavat ja saavutettavat palvelumme ovat kaikkia varten. Kun mahdollistamme arjen sujuvat matkat ja toimimme teollisuuden tukijalkana, pidämme yhteiskunnan liikkeessä ja lisäämme hyvinvointia.

Kasvattamalla sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota vähennämme asiakkaidemme ja koko yhteiskunnan päästöjä. Näin kuljemme kohti ympäristöystävällisempää huomista ja osallistumme ilmastonmuutoksen hillintään.

VR:n strategia

Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän koko yhteiskunta hyötyy – kasvun kautta toimintamme kädenjälki suurenee. Siksi myös teemme joka päivä parhaamme ja suuntaamme kaikessa toiminnassamme huipulle.

Ammennamme hienosta 160-vuotisesta historiastamme ja hyödynnämme vankkaa kokemustamme, kun vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme valmiita uudistumaan ja kehittymään jatkuvasti, asiakkaitamme kuunnellen.

Etenemme kohti visiota strategialla, joka painottuu kolmeen tavoitteeseen:

  • Tyytyväiset asiakkaat tuovat kasvua
  • Tehokkuus mahdollistaa kannattavan tulevaisuuden
  • Motivoituneet ihmiset luovat menestystä.

Kasvun kautta toimintamme kädenjälki suurenee

Samalla kun edistämme kestävän raide- ja joukkoliikenteen suosiota, vähennämme asiakkaidemme ja koko yhteiskunnan päästöjä.

Strategiassa yhtiömme ydinliiketoimintaa ovat matkustajaliikenne Suomessa ja Ruotsissa sekä tavaraliikenne Suomessa. Liiketoimintayksikkömme ovat VR Kaukoliikenne, VR Kaupunkiliikenne ja VR Transpoint (logistiikka).

VR Kaukoliikenne vastaa kaukojunaliikenteestä ja siihen liittyvistä palveluista. VR Kaupunkiliikenteen kokonaisuuteen kuuluvat VR Sverige Ruotsissa, VR:n operoima lähijunaliikenne Suomessa, Pohjolan Liikenne ja Tampereen raitioliikenne. VR FleetCaren päätehtävänä on VR:n raidekaluston laadukas ja kustannustehokas kunnossapito, ja FleetCarella on tärkeä rooli VR:n asiakaskokemuksen parantamisessa. Lisäksi FleetCare tarjoaa eurooppalaisille asiakkaille komponenttikunnossapitoa, kaluston modernisointia ja vaunujen valmistusta sekä digitaalisia tuotteita.

Me VR:llä luomme edelläkävijänä kestävän liikkumisen tulevaisuutta, koko yhteiskunnan hyväksi.

Arvot ohjaavat jokapäiväistä työtämme ja päätöksentekoa – ne pitävät meidät raiteilla ja tiellä. Kirkastimme arvomme koko yhtiön voimin, ja ne ovat: välitämme, teemme yhdessä ja pyrimme parempaan. Arvoihin pohjautuva VR-kulttuuri yhdistää meitä sekä auttaa toteuttamaan strategiaamme ja saavuttamaan tavoitteemme. Me ajattelemme VR:llä niin, että hyvä työkulttuuri mahdollistaa yrityksen menestyksen, ja panostamme siksi voimakkaasti arvopohjaisen kulttuurin rakentamiseen.

Arvomme
VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu